Godmorgon

Vaknade för någon timma sedan och jag har sovit som en stock inatt, förutom när buster skällde som en idiot och det visade sig att hingsten hade smitit och sprang utanför stoets hage. Man sover rätt skönt när man har solat, badat och varit ute i friskluften hela dagen. En sån dag ser det ut att bli idag också. Strålande solsken, det tycker vi om! :0)

Glömde att skriva det igår. Hingst puckot smet även igår när jag skulle ha hand om dom. Inte det roligaste att få tag på en galen hingst som väger 4-500 kg. Som tur var så ville han bara in i stallet, jag tryckte på knappen så porten började gå upp (garage port). Vet ni vad idioten gör? När huvudet får plats mellan portet och golvet så börjar han gå in, han fattade alltså inte att resten av kroppen är lite större. Efter lite knak och brak fick jag han att stå kvar och vänta en liten stund så att hela han kunde gå in. Tur att jag inte behöver ta hand om dom idag. Måste säga att det känns mer eller mindre som ett zoo här ute. Djur här och där, hit och dit.

Hingsten


Kanon dag

Vilken bra dag jag/vi har haft. Vi sov hemma i Ullånger inatt i alla fall men åkte ut hit till Ulvvik i morse. Vi har haft hela stället för oss själva, mor och far var på trav med två hästar så vi fick ta hand om hunden och dom andra hästarna. Vi har badat, solat och bara mått gott.
Ätit gott som tusan har vi gjort också, till frukost åt vi lantbröd med skagenröra och kräftstjärtar. Till lunch blev det jordgubbar och till middag gjorde vi rotfruktgratäng, hel grillad chili marinerad fläskfile med grillade chili marinerade champinjoner med chili bearnaise. Gud så gott!

Kanon dag helt enkelt. Hoppas ni också har haft det bra!

illa

Igår eftermiddag var vi på Kinavallen och tittade på Anna (Peters syster) när hon spelade fotboll. Det gamla damlaget hade samlat ihop sig och spelade mot det nuvarande damlaget. De nuvarande laget vann med 4-3 men jag tycker lätt att det gamla laget spelade bättre! Hade dom tränat lite innan hade dom vunnit. riktigt roligt att se på!

Efter matchen var det pub på Ceasars, hela fotbolls gänget med flera skulle dit och vi hade bestämt oss för att vi inte skulle dit. Tänk att man aldrig kan hålla sig, kul som tusan hade vi i alla fall! Den här dagen har varit värre .. Jag har legat på bro golvet på baksidan och kvidit av illamående hela dagen och sagt miljoner gånger att jag aldrig mer ska dricka alkohol. Drack ovanligt lite igår också så jag förstår inte varför jag har mått så otroligt dåligt idag. Värmen kanske? jag är dålig på att dricka vatten när det är varmt och har man inte gjort det på hela dagen och börjar dricka vin som är vätskedrivande så borde man kanske inte må så bra.
Nu mår jag äntligen bättre i alla fall. Vi funderar på om vi ska åka till Ulvvik och sova där, skönare att vakna där i morgon och kunna gå ner och lägga sig på bryggan där det fläktar istället för att vara här hemma i grytan.

Hoppas er helg har varit bra! :0)


Sundsvall & Vattenskoter

Som sagt, igår hade vi bestämt oss för att åka till Sundsvall, kom inte längre än till Härnösand så gick kylslangen sönder så då blev vi stående där på shellmacken. Tiden gick och alla i verkstäder hade lunch i en timma så ingen hjälp fick vi på en bra stund, när vi till slut fick tag på dom så var det ingen som hade tid.. Hade en verkstad kvar som vi inte hade fått tag på och som tur var så kunde dom hjälpa oss. Tre timmar senare kom vi iväg. Hyffsat less var vi men dagen slutade bra i alla fall. Fick tag på Våtdräkter, skor, tröja, solglasögon och lite till. För utom dom där tre timmarna i Härnösand så var dagen kanon!

Idag har vi fixat vattenskotern så den fungerar igen och jag körde för första gången, mycket härligt. Badat har vi också gjort, visseligen med våtdräkt men eftersom att det var 15 grader i vattnet så skäms jag inte för det.
Nu har vi just kommit hem från Peters mamma, hon fyllde år igår så vi var dit och åt grillat och tårta i efterrätt. Mycket gott.












Hoppas ni får en trevlig helg!

Halloj!

Valmsjön har det inte blivit något av än. Istället har vi varit ute i Ulvvik i två dagar, fiskat, åkt båt, solat, grillat och bara haft det skönt. Idag har vi planerat att åka ner till Sundsvall och shoppa lite, köpa våtdräkter och lite annat. Känns dumt att slänga bort en så fin dag på bilåkande och springande i affärer men jag tänker inte åka vattenskoter utan våtdräkt :0)

Sommar & Semester

Har legat på en filt i solen hela dagen, ätit jordgubbar och spelat kort. Njuter av semestern för fullt!
Har även hunnit med att göra en kompost av dom pallkragar vi hade över, målat och satt ihop så nu står de på tork.
Käkat lunch och nu funderar vi på om vi ska åka upp till stugan i Valmsjön och vara där några dagar. Vi får se vad vi bestämmer oss för, vi har ju ändå ledigt i fyra veckor till! :0)

Kanon väder

Glömde kommentera dagens väder, vilket dunder kanon väder det har varit!.
Klev upp vid tio och då var det 35 grader på baksidan så det var bara att gå upp igen och ta på sig bikinin sedan parkerade jag mig i solstolen. Sol har vi inte haft mycket av dom senaste veckorna så nu måste man ta vara på det så mycket som möjligt. Har hört att det ska vara sol hela veckan och jag hoppas verkligen att det håller. Har beställt Liza marklunds bok (En plats i solen) nu så jag är redo för lata sol dagar framöver!



Midsommar

Här kommer lite uppdatering från midsommar helgen. På midsommar var vi ute i Ulvvik och åt middag med gänget där ute, spelade brännboll, drack vin och hade trevligt. På midsommardagen var vi hemma och gjorde så lite som möjligt och idag har vi varit ute i Ulvvik igen, hämtat bilen o.s.v..

Midsommar

Kusinerna Peter & Emma



Brännboll



Emma & Anna



Sötaste Isak, Anna & Tomas son



Peter, Isak & Jag



Isak blev less och tyckte att det var roligare att bära runt på min väska
än att umgås med oss.



Söndag. Vi glömde kameran ute i Ulvvik så Anna lånade den och hade tagit lite bilder från när Pappa var ute och badade Bill M.m.. Här kommer lite av bilderna.

Jag gissar på att dom har fiskat och fått en lax..



Isak ser nöjd ut bakom ratten :0)



Pappa & Bill



Han verkar inte ha något emot att svalka sig lite



Simtur på g



På väg upp igen



Så där, det var lite uppdatering från helgen. Hoppas ni har haft en trevlig midsommar! :0)

Hurra!

Nu är det SEMESTER. Det känns otroligt, underbart bra! Kommer förmodligen inte förstå det riktigt förns om några dagar men det känns i alla fall fruktansvärt bra!

Skulle jobba till halv sju ikväll men det blev problem med kylan på jobbet igen så vi fick sluta tidigare. 16.00 klev jag utanför dörren och vilken frihets känsla jag fick.
Åkte hem och gav katta mat sen åkte jag ut till Ida och Jimmy för att grilla och hämta Peter. Blev kvar ett tag och kom hem nu. I morgon ska jag sova ut riktigt sen ska vi åka ut till Ulvvik och äta midsommar middag med alla andra där ute sen får vi se om vi blir kvar eller åker iväg någon annanstans.

Ha en trevlig kväll, jag ska njuta av min ledighet!

:0)

Uppskattat

Näst sista jobb dagen har jag haft idag. Peter har tagit ledig dom här två dagarna så han fick en extra vecka. Medans jag jobbade hade han gjort mycket bra ifrån sig här hemma. Klippt gräs, diskat, tvättat, åkt ut till Ulvvik och till och med hunnit laga mat tills jag kom hem. Ostkorv, klyftpotatis och bearnaise sås, gud så uppskattat det var.
Efter maten kom Emma och Johan hit och hämtade lite tapetklister. Efter det har vi sett på stora byggslaget och tagit en härlig promenad. Bra kväll och världens bästa Peter säger jag! ♥

Jag längtar tills i morgon kväll 18.30!

Så där ja

Kom just hem från Övik. Besöket hos läkaren gick bra, mycket trevlig prick. Det visar sig att jag får leva med vissa av mina problem med magen men att det fanns medicin för vissa andra besvär, så nya recept på medicin har jag fått plus förlängt på andra som jag har. En orsak av besvären visade sig vara en inflammation i magsäcken och det skulle läka av sig själv med tiden. Hoppas att den tiden inte är allt för lång.

Efter sjukhuset åkte vi ner på stan. Jag fick klockan lagad som sprinten hade lossnat på. Sen gick vi runt och kikade, lite och sist gick vi in på systemet och handlade inför midsommar och lite till.



Vart tog värmen vägen?

Vart tog värmen vägen? +10 och blåst är inget sommar väder. På Torsdag kväll får jag semester och tydligen ska det vara regn då också. För mig betyder semester sol, bad, bikini, barfota och uteliv. Inte vinterjacka och tv tittande.

Jobbade inatt och klev upp vid två idag, åt "frukost" halv fyra sen åkte vi ut till Ulvvik för att hämta den andra bilen. Där blev vi bjudna på middag också, jag tackar ja. Skönt att slippa laga mat en dag som denna då man kliver upp på eftermiddagen. Kom hem för en stund sedan och sitter för tillfället och slö tittar på tv i soffan, väntar på att mitt magont ska gå över. Det har varit bra ett längre tag men av någon anledning har det börjat igen och pågått i några dagar. Hoppas på att det går över så småningom.
Imorgon är det sjukhus besök igen. Ska få provsvaren från gastroskopin, hoppas på att det visar något. Något som det finns botemedel för.

Nu tackar jag för mig och håller tummarna för en bra morgondag och bättre väder!

Crocs

För ett tag sedan beställde jag att par nya Crocs, tänkte att de skulle vara bra med ett par hemma när man springer in och ut hela tiden. Beställde Khaki och det tog väldigt lång tid innan jag fick hem dem. I Fredags kom dom och vilken besvikelse. Fulaste färgen nånsin på Crocs.

Är det här Khaki? Khaki beige kanske, jag vill ha Khaki grön.
Sjukt tråkig färg. Betong beige/grå




Nu får det bli dom här ..



Eller dom här..




Ikväll ska vi jobba sista natten sen är det bara Onsdag och Torsdag dag kvar! :0)

Uppdatering

Hallå! Nu var det längesen jag skrev igen. Ska försöka tänka tillbaka och komma ihåg vad vi har gjort.

Onsdag kväll var vi ute i Ådal, spelade Wii sports (Bowling), åt grillat, drack vin och myste inne i sjöboden. Hade hoppats på bättre väder och solning också men det får bli nästa gång.
Torsdag var vi hemma och gjorde ingenting.
Fredag var det natt jobb.
Igår eftermiddag/kväll var vi ute i Ulvvik och hade kusinträff på Böhlenius och Nordenbergs sida av släkten. Mycket lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap. Kvällen började med magont och illamående för mig så jag var tvungen att ta en paus men som tur var gick det över så jag kunde vara med igen. Grillat, vin, kusinquiz, kubb, vattenskoter och båt. Det var full rulle hela kvällen och de flesta var på gott humör, dansade på bänkar och hade allsång. Kvällen avslutade vi med var sin grillad korv.

Njut!

Trött och slut men äntligen ledig. Johan och Emma har just varit förbi en sväng. Imorgon blir det sovmorgon sedan vin, solning, grillning. Njut!


Pallkragar

Ikväll har Peter målat mina pallkragar som jag ska plantera i när vi blir lediga, Mycket fina blev dom. Tack Älskling!

Fick höra att han endast gjorde det för min skull och det tvivlar jag inte på men det var nog ganska roligt att måla också eftersom att jag inte fick röra penseln! ;0)




Nu är det sovdags. Godnatt & Sovgott

Bättre än igår

Den här dagen har verkligen varit hundra gånger bättre än igår. Mindre slit och mycket bättre humör, på grund av mindre slit kanske? Morgon dagen kvar sen är vi lediga två dagar och börjar på fredag kväll igen. Fredag natt, Söndag natt, Onsdag dag och Torsdag dag sen är det semester! Efter längtade ljuvliga SEMESTER!

Onsdag ska vi spendera ute i Ådal, vin och båt åkning säger Emma. Låter inte fel, hoppas på bra väder så att vi kan sola också. Vin och Badenbaden stolar skulle vara förträffligt.

Hoppas ni har haft en fin dag i det här vädret, jag har varit inlåst i mjölhuset och suktat genom fönstret.

Längtan

Jag har nog aldrig längtat så mycket på semester som idag. Fy fan säger jag.

Lördag

Det blev ingen lugn hemma kväll igår. Vi åkte till Jörgen och Emma på förfest sen gick vi vidare till Centrum där det var pub. Hade trevligt men kunde lika gärna stannat hemma.
Idag har vi gjort så lite som möjligt, suttit på blip och spelat robinson.. Väldigt meningslöst.
Imorgon är det jobb igen också, men det är bara sju jobb dagar kvar till semester. Jag längtar så! :0)

Stockholm

Nu är jag ännu mer sugen på att åka till Stockholm. Kameran Jag och Peter använde förra året när vi åkte ner gick displayen sönder på så den har bara legat i en låda och skräpat, tills nu när vi kom på att vi skulle lägga in bilderna på datorn och se vad det var för bilder. Där låg dom, Stockholms bilderna. Skulle jag kunna skulle jag åka idag men det får bli efter nästa lön när vi har semester :0) .
Som sagt så är ju Emma där nere hos Johan nu, Igår hade dom varit till någon galleria som jag inte kommer ihåg namnet på men jag kommer ihåg att det var 134 affärer i den. Vilket paradis!
Ja det är inte så långt kvar till semester nu, endast två veckor och jag skulle kunna tänka mig att åka ner veckan efter. Jag får ta och smörja Peter lite.

Här kommer lite bilder från förra året..



Peter när vi packar upp



Utsikten från Rica hotel



Åt andra hållet



Jag



På färjan på väg till Grönan



En glad och slut Peter, glad för att få kolla på tv och vila fötterna

Händelserik dag

Det har varit en händelserik dag idag. Förmiddagen började med att vi mötte upp Iris "Peters Mormor" vid mannaminnet sedan visade hon oss vägen till en bekant till henne som har gamla fönster i sin ladugård. Vi hade tänkt att vi skulle göra en spegel av ett fönster och när vi stog och tittade på dom där fönstren fick jag en idè om att vi kunde göra ett eget vitrinskåp och ha fönstren som "dörrar" så vi tog med oss fyra stycken hem så att vi kan fundera lite på hur vi vill göra och kanske till och med göra både och.
Efter att vi hade umgåtts med Iris en stund åkte vi ut till Gårdsbutiken och kikade lite där, mycket fina saker har dom. Men jag väntar med att handla tills Peter inte är med och försöker stoppa mig :0) .
Efter Gårdsbutiken åkte vi ut till Ulvvik för att se vad dom gjorde där ute, hjälpte till att ta in hästarna och så fick vi lunch på köpet, hemgjorda biffar, gott.
Medans vi var där ute hörde Teknikmagasinet av sig till Peter för att berätta att hans telefon hade kommit in. Då åkte vi raka vägen upp mot Övik och hämtade ut den, sedan åkte vi upp mot till Granngården köpte en jordspade som jag kan gräva i min rabatt med :0) .

Det är vad som har hänt idag, Nu blir det tv som gäller resten av kvällen.

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Present & Fönster

Besök hos Magnus & Monica blev det igår. Dom fick bröllopspresenten och Monica fick en blomma som jag hade planterat själv eftersom att hon fyllde år när dom åkte iväg och gifte sig.

Så här fin blev den



Strax ska vi åka ut till Nordingrå och möta upp Peters Mormor, vi ska kolla på lite gamla fönster som vi tänkte göra spegel fönster av. Hoppas ni får en fin dag!

Stockholm

Stockholm och shoppingsugen. Emma har åkt ner till Johan i Stockholm idag, förra veckan funderade jag faktiskt på om jag skulle åka ner några dagar den här veckan men så blev det inte, tur är väl det för jag är så otroligt shoppingsugen. Skulle nog handla nånting i varje affär. Ekonomin tillåter inte det just nu så jag får lugna mig ett tag till, fick hem en scarf idag i alla fall som stillar lite. Men innan sommaren är slut har vi nog fått oss en resa dit.

Vad har mer hänt idag .. Pappa har varit här och fixat nya regn slangar till stuprännorna, fikat och surrat en stund, Peter har kommit hem från jobbet. Han jobbar bara en dag den här veckan så nu är han ledig igen. Nu ska vi se om Magnus och Monica är hemma så att vi kan ge dom bröllopspresent någon vecka för sent :0)

Min fina scarf


Godförmiddag

Vaknade med ett ryck i morse av att någon tokknackade på dörren, trodde jag. Så var det inte, det var någon på andra sidan vägen som spikade eller något liknande. Mig gjorde det ingenting, bara skönt att vakna i tid och inte sova bort hela dagen. Har just ätit frukost. Sallad men grilladkyckling, smörstekta champinjoner, tomat, gurka, sallad, ost, tonfisk, pasta och ceasardressing. Mycket gott.

Nu tänkte jag ta och betala min telefonräkning som jag fick när jag kom ut till Ulvvik, fattar inte varför dom skickar den dit ut. Måste ringa och ändra det där. I vilket fall så är det inte speciellt roligt att betala räkningar mitt i månaden, jag betalar alltid den 25:e och nu trodde jag att allt var färdigt för den här månaden men icke!



Katt besök & Grillat

Ett snabbt besök hos Martin och Middag med Älskling och Erik i Älgsjö blev det. Katten "Månz" var hur söt som helst, minns inte att dom brukar vara så där små. Middagen var utsökt. grillad karrè, pommes och Eriks "special sås". Efter det har jag sett på sista avsnittet av Äntligen hemma, huset blev kanon. Tänk att få bo så.

Här kommer lite bilder på "Månz"



Leksugen



Piiip


Slappar dag

Början av den här dagen har verkligen varit en riktig slappar dag. Vi skulle åka ut till Ådal på förmiddagen men usch vilket tråkigt väder det är, jag hade hoppas på att få ligga där ute på bryggan i solen men icke. Peter åkte ut dit själv vid 1 tiden och jag stannade hemma. Ska åka ut dit och äta om en lite stund istället, innan de tänkte jag hinna med att endera hälsa på Magnus och Monica eller svänga in till Martin och kolla på kattungen.. får se vilket av dom det blir, nu ska jag ta mig i kragen och göra nånting vettigt.

Inspiration

Fick inspiration av rensandet så nu är hela huset städat på köpet, kanon. Det har minst sagt sett ut som en svinstia sedan förra helgen. Nattvecka och sommarliv ute gör att det inte blir mycket gjort inne. Nu är det gjort och nu hoppas jag att vi inte ska behöva vara inne så mycket mer och skita ner. Nu kan vi åka iväg igen och komma hem till ett strålande rent hem, är det inte härligt så säg.

Rensar dag

Hallå! Idag har vi haft en rensar dag. Burit ut allt skräp till grovsoporna, slängt papp, glas och pantat flaskor och burkar, tvättat och njutit av solen. Nu har vi just avnjutit en god middag på altanen, Kyckling tacos. Hur gott som helst.
I morgon ska vi ut till Ådal, Peter ska hjälpa Erik med kabeldragning på bastuflotten och jag tänkte sitta på bryggan och lapa sol.

Hoppas att ni har haft en fin dag!


RSS 2.0