Slut

Huga vad trött jag är, känns som att ögonlocken består av bly. Har varit en väldigt slitig dag, många lyft och mycket spring. Ryggen, huvudet, fötterna och armarna skriker efter sömn. Det ska dom få NU!

Godnatt

Godkväll

Nu är det två jobb dagar kvar tilla nästa ledighet på två dagar, sista ledigheten innan 3 skiftet drar igång. Då jobbar vi varje vardag natt, eftermiddag eller dag men blir lediga på helger förutom när vi jobbar natt vecka och börjar på söndag kväll. Finns både för och nackdelar med att gå över till 3 skift, den största nackdelen är så klart att de nuvarande skiftlagen splittras. Finns vissa som verkligen förgyller jobbtiden och kommer sakna att få jobba med dem nått enormt. Förhoppningsvis får jag nya favoriter i det nya skiftlaget men det kommer förmodligen aldrig bli som förr.
Slutade halv åtta ikväll så vi har hunnit vara hemma en stund, lagat middag (pasta med räk och krabbsås). Just nu sitter vi och ser på Gangster på 4:an, har inte riktigt kommit in i den eftersom att det är så mycket reklam och nyheter men den verkar bra skum. Nu ska jag ta och kramas en stund sen blir det sovdags igen inför en ny jobbdag.
Tjing!

Energi

Shit vilken energi jag fick efter middagen, i två timmar har jag sprungit runt i huset, putsat och donat. Hann med avtorkning och disk i köket, skurat toaletten och putsat speglar, bytt sängkläder, tvättat och vikt ihop kläder, torkat av bord, hyllor och M.m. Och inte nog med det så har jag dammsugat och torkat golven i hela huset. fasiken vad jag känner mig nöjd, inte så illa gjort av mig på en jobb helg. Nu måste det dock bli sängdags om det ska vara någon mening med sovmorgon imorgon.
Middagen var för övrigt utsökt!

Fisken i vattnet

Ännu en bra arbetsdag avklarad, är avbytare i helgen och jag trivs som fisken i vattnet med de arbetsuppgifterna. Mer eller mindre hatar att känna mig fast på ett och samma ställe så avbytare är perfekt för mig. Slutade vid fyra idag och har sovmorgon i morgon, börjar inte förän kvart i elva. Ska bli otroligt skönt!
Nu sitter vi och väntar på att maten ska bli färdig, Hasselbackpotatis & fläskfilè i kantarellsås. Till det ska jag unna mig ett glas vin och fira att jag får sovmorgon i morgon.

Ha en trevlig kväll hörni!

Godmorgon

Gud vad trist det är att kliva upp tidigt. Väckarn ringde 04.50 eftersom att jag är expert på att snooza. klev upp 05.00 och nu har jag ätit frukost och gjort mig i ordning. Var klar 40 minuter innan vi ska åka och Peter ligger fortfarande och sover, det känns konstigt att behöva kliva upp för tidigt men på grund av min mage som inte alls kommer överens med mig måste jag, för att slippa stressa som den inte alls tycker om. Förut klev jag upp en kvart innan vi skulle åka men det skulle aldrig kunna hända nu mer.

Godkväll

Den här dagan har vi spenderat ute i skogen. Jag, Peter och Pappa har traskat runt och letat efter svamp igen. Tog båten och gick i land på lite olika ställen där ute, så helt dött ut till en början men de sista två ställena vi gick i land på hittade vi hur mycket som helst. Fick ihop 2,5 kilo, vilken lycka!. Nu har vi rensat, förvällt och ätit en limpmacka med färska kantareller. Resten har vi lagt i frysen. Mmm

Har inte hunnit med så mycket mer än de idag, nu blir det en lång dusch sen sovdags, eller i alla fall sängdags.
Hoppas ni haft en fin dag.

Tack ;0)

Aha, det var smart Anna. Det är nog så att det beror på vilken webbläsare man använder. Morsan & farsan använder explorer och vi mozilla, förmodligen därför det inte fungerade. Där löstes mitt mysterium, tack ska du ha ;0)

Just vaknat, vi kan tydligen inte vakna tidigare än elva. Visst man skulle kunna ställa en väckare men varför ska man göra det när man är ledig, det känns bara dumt. Skönare att vara utsövd och vakna av sig själv. Igår somnade vi en timma tidigare än vanligt men liks förbannat vaknar vi klockan elva. Hoppas på att somna sex timmar tidigare i kväll eftersom att vi ska upp och jobba i morgon, då ringer min väckare 05.00.

Bloggdesign?

Emma säger att hon inte kan se min header (bilden längst upp på bloggen). Jag tyckte att de var konstigt eftersom att det ser ut precis som det ska när jag går ut och kollar från min dator. Igår när vi var i Ulvvik kollade jag från deras dator, vilken besvikelse. Headern var helt grå, runt menyn var det också helt grått. så ska det naturligtvis inte vara men eftersom det ser helt normalt ut från min dator vet jag inte hur jag ska lösa det. Suck, blogg design är en djungel. Ni som läsar kan väl kommentera och skriva hur ni ser min header (grå eller bilden som ska vara?)

Den här bilden ska vara som header fast svart/vit och beskuren.


Igår & Idag

Både idag och igår har jag/vi fått mycket gjort, känslan av att ha gjort saker man dragit sig för är härlig. Med det menar jag inte att vi jag dragit mig för alla punkter som att hälsa på hos någon, snarare att plantera blommorna, fixa trimmern M.m..

Igår

• Tog upp vattenskotern
• Tog reda på våtdräkter & flytvästar
• Hälsade på Mor & Far
• Hälsade på Mormor & morfar
• Hälsade på Magnus & Monica
• Röjde bort allt skit i huset

Idag
• Tvättat av och kört in vattenskotern på lon
• Hälsat på Monica & barnen
• Köpt gummistövlar
• Köpt nya blommor till rumsfönstret
• Köpt ett nytt trimmerhuvud till trimmern
• Planterat ner blommor i pallkragar inför vintern

Nöjd!

Shopping, shopping

Jäklar vilken härlig dag jag har haft idag. Åkte upp till Övik strax efter elva och träffade världens bästa Frida, gick runt och kikade i affärer och käkade. Vid två åkte hon hem och då shoppade jag gärnet. Hittade grymt mycket bra kläder.
två par Levis jeans, Ett par Replay baggy jeans, ett par Warp baggy jeans, ett par nya mjukbyxor och en hel del tröjor, linnen, underkläder, smycken M.m.. Letade efter ett svart midje skärp och hittade ett riktigt fint på indiska så det blev både ett svart och ett brunt. Dock hittade jag inga gummistövlar i dag heller men är för övrigt väldigt nöjd med mina inköp!

Kändes lite jobbigt att lägga in en bild på varje plagg så jag gör så här ist :0)



Shoppa är nog fan i mig det roligaste som finns, dyrt intresse iofs.

dumt ägg

Idag har Jag och Mamma spendaret några timmar i Kramfors, ville inte sitta hemma och inte göra nånting så jag ringde Mor och kollade om hon ville hänga med på en tur. Tänkte köpa gummistövlar till mina svamp äventyr i skogen, kolla efter gardiner på möbler och hemkultur men kom inte hem med något avdera. Istället köpte jag en billabong tröja till peter och en jacka, en väst och strumpor åt mig själv. En blomma "kryssboll" som jag satt ut i krukan utanför dörren (bättre sent än aldrig), en till keramik gås eftersom att den andra såg så ensam ut, Handledsskydd och lite annat smått och gott.

Jag mitt dumma ägg gjorde bort mig idag också eller ja jag var rättare sagt inte så smart, på blomster handeln hade jag plockat ihos kryssbollen, keramik gåsen och lite andra små keramik saker som alla var på 50% rabatt utom gåsen. Gåsen kostade 249 kr, när kassörskan blippat in allt säger hon att jag ska betala 180 kr. Oj tänkte jag var gåsen också på halva priset? min tanke sa jag högt och vipps ökade notan till 310 kr, kunde jag inte bara ha varit tyst?!

I morgon ska jag till Övik och shoppa, hoppas på att hitta bättre och finare gummistövlar där. Det kommer förmodligen bli en dyr dag i morgon. Jeans, tröjor, toppar, linnen, skor, underkläder m.m ska inhandlas.

Skogspromenad med kantareller

I eftermiddags åkte vi ut till Ulvvik, fick middag och fika sen bestämde Jag, Pappa och Peter oss för att gå ut i skogen och leta kantareller. Som jag har skrivit förut så älskar jag att leta kantareller eller (plocka). Det är ju ett helvete att gå runt att leta men när man väl hittar så är det kanon. Hittade inte allt för många men lite är bättre än ingenting. Nu har vi "förvällt" dom och ätit en god katarellmacka och frusit in resten. Tror att jag ska ta mig en tur ut i skogen i morgon också och hoppas på att hitta mer.

Så här mycket fick vi ihop.


Ledigvecka!

Äntligen har vi ledigvecka, dock den sista någonsin innan treskiftet drar igång. Tråkigt att det är den sista men så skönt ändå, ska njuta av varje sekund. Gick av igår morse och klev upp vid halv tre när älskling kom hem. Tog en dusch och käkade middag sen åkte vi till Tomas och Anna och käkade blåbärspaj och spenderade resten av kvällen där.
Mycket trevlig kväll var det och inte mindre trevligt var det att få sova med älskling igen, jag hatar att sova själv.
Vi sov båda två i tolv timmar så jag känner mig redan återställd från nattveckan.
Jag känner ett lyckorus men kan inte riktigt sätta ord på vad det är, den här veckan ska bara bli så härlig :0)


Kärlek ♥

Ny dag med Nya tag

Kom hem från jobbet i morse med skärsår i ena handen och halvt krossat finger på andra handen. Maskiner är inte till för att ha fingrarna i fick jag känna. Men idag får jag turen att vara avbytare så att jag inte behöver använda händerna allt för mycket. Inte gräva deg med dom i alla fall.

Nu ska jag ta och göra lite krabb & räk pastasås med vitlöksbröd tills min allra bästa Petrus kommer hem.

Begär

På grund av att shopping begäret tog över handen idag har jag klickat hem lite smått och gott från h&m. så dumt egentligen när jag inte kommer få dem på en vecka. Stillar inte direkt mitt begär just nu men det är alltid roligt att vänta på ett paket :0)


Seriöst roligt


Mys

Det är verkligen en mys dag idag. Jag älskar när det är grått och disigt ute och regnet smattrar på fönsterbläcken. Man kan påta på inne i lugn och ro. Jag känner ett harmoniskt lugn idag, så otroligt skönt. Jag tror att det beror på min lilla stund som jag hade för mig själv igår när man får sitta alldeles ensam och fundera över olika saker. För mig är det nyttigt för att komma i balans, i vardagen går allt så fort och man hinner inte riktigt tänka över saker och ting.

Nu står skinksteken och klyftpotatisen i ugnen och vi väntar på att det ska bli färdigt så att vi får äta, både min och Peters mage kurrar av hunger. Efter middagen blir det mer mys med film och annat smått och gott. Behöver mycket mys idag eftersom att Peter jobbar dag till veckan och jag natt. Det ska vi nog kunna ordna :0)

Höst

Det känns verkligen att hösten är på väg, luften är mycket kyligare, löven börjar falla mot backen, det regnar och blåser. Måste säga att det känns riktigt skönt med höst just nu. Mys, stearinljus, dags att tända brasan o.s.v..
Så klart finns det både plus och minus med hösten, jag ska i alla fall försöka se så positivt som möjligt på denna höst. Det är allt för lätt att gå in i sig själv och bli deppig på hösten. Kanske beror på att allting dör och gå mot mörkare tider? det tror jag.

...



It was long ago & far away but it never disappears.
Try to put it in the past, hold onto myself and don`t look back.
I don`t wanna dream about all the things that never were.

Idag är en dag när jag saknar två vänner som haft/har en stor del i mitt liv.
Jag vet inte om det här känns behagligt eller obehagligt att lyssna på just nu.
Tiden med de här två vännerna har varit en av de bästa tider i mitt liv.
Självklart är jag lycklig nu men de här var en väldigt stor del av mig
och jag känner stor saknar av dem just nu. Jag vet att ni finns och
Ni vet att jag finns men det är väldigt tråkigt att man skiljs åt utan vilja. ♥

Halleluja

Efter att ha varit "däckad" fyra dagar börjar febern äntligen sjunka. Spänningen i huvudet och den icke fungerande näsan börjar också ge med sig en aning. Dock har jag inte fått tillbaka speciellt mycket energi så jag har suttit här framför datorn hela dagen och lekt lite med designen på bloggen som ni kanske ser.
Trots sjukdom och trötthet har det här blivit en kanon dag, världens bästa Peter ringde hem för en stund sedan och berättade om en fantastisk nyhet. Ett problem som legat och gnagt i tre månader är äntligen löst. Lycka!



Feber

Jag hatar förkylningar. Huvudet dunkar, halsen svider, näsan fungerar inte, ena sekunden kallsvettas jag och andra fryser jag. Att röra mig tar död på mig, yrar och darrar som ett asplöv.

Vedstapling och paket

Jobb natten som va, kom hem halv nio och sov till två. Kollade på telefonen när jag vaknade och då hade Morsan skickat ett meddelande där det stog - Ring mig när du vaknar, jag staplar ved. Det visade sig att hon var här hos oss och staplade våran ved in i vedboden, Jisses. Slet på mig kläder och gick ut. När jag kom ut hade hon redan staplat i fyra timmar så mer än halva högen var redan instaplad. Efter någon timma var hela vedboden full så nu ska vi bara göra en stapel utanför av det som inte fick plats. Tack så hemskt mycket snälla mamma för hjälpen!
Efter att vi var färdiga beställde vi pizza som belöning och hämtade även ut mitt paket som hade kommit från lyko. Loreal´s vitamino color shampo och balsam. Loreal full volume extra mousse och Bed head papayarazzi bodylotion. Orsaken till att jag beställde var Loreal`s shampo och balsam som luktar gudomligt gott, de andra två fick hänga med.

       

Barsta

Jaop, det blev Barsta igår i alla fall. Förfest hos Nicke picke sen drog vi iväg och dansade på skutskepparn sen hann vi med lite efterfest även det hos Niklas. Galen, härlig och förbannat rolig kväll.
Idag är jag hyffsat pigg och det känns skönt med tanke på att det är jobb ikväll.

raggsockar

I morse efter jobbet åkte vi ut till Ulvvik och sov där eftersom att det har varit sånt kanon väder i två dagar nu och trodde att det skulle vara det idag också men icke, nu sitter jag inne med raggsockar på. Hoppas att det klarnar upp snart annars åker jag/vi hem.
Vad ska vi göra ikväll då tro? Barsta har varit på tapeten och är väl kanske fortfarande men det är samtidigt jobbigt att "gå ut" eller dricka eftersom att vi ska jobba natt i morgon också och vi brukar ha en förmåga att vara sängliggandes dagen efter. Vore skönt att vara hemma eller ha hemma fest också. Nej vi får se vad det blir, ingen brådis än.

:0)

Underbar dag med Underbart väder!

I morse åkte vi ut till Ulvvik och har varit där hela dagen, njutit av solen och lugnet. Har legat på bryggan hela förmiddagen och eftermiddagen.
Efter middagen åkte Pappa och Peter ut med båten och tog upp strömmingsnät, när dom kommit hem och rensat 195 stycken tog Jag och Peter en skön skogspromenad med Buster. Har lapat sol och njutit precis hela dagen. Livet är för härligt.

Min Tusse var ovanligt go idag









Jag hade på mig mina nya skor från Bianco, jag är så otroligt nöjd!
Jag älskar färgen, formen, ja allt.



Ännu en stol har gått sönder på grund av Mig och Peter, den här gången
var det mitt fel.



Nu ska Jag krypa ner i Soffan med världens bästa Älskling och fortsätta att njuta av en super dag.

Kantareller

Godmorgon!
Nu har vi fått vår efterlängtade sovmorgon, elva timmars sömn blev det. Nu när vi ändå är uppe i tid så vill jag verkligen hitta på nånting. Jag funderar på att åka ut till Ulvvik och ta med mig Buster ut i skogen och plocka kantareller, härligt avkopplande och kul (om man hittar några vill säga).. det är förmodligen inte många i min ålder som tycker om att gå i skogen och plocka svamp men jag har då alltid tyckt om det.
Skulle behöva köpa lite nya blommor hem också, dom vi har har torkat ut totalt och jag har inte ens orkat bry mig om det. Men idag har jag ork känner jag.



Ha en fin dag!

Brandkår

Har haft ännu en bra dag på jobbet som resurs/avbytare/alltiallo men i morgon får vi äntligen sovmorgon, det är efterlängtat. Klockan har ringt 04.50 alldeles för många gånger nu.
Vet ni mer vad jag har gjort idag? Jo jag fixade så att brandkåren var tvungna att komma till bageriet. Jag skulle bara vara snäll och städa undan all vetegluten som hade läkt ut överallt där man fyller på ingredienser. drog fram tryckluftsslangen och började blåsa bort det från "bigbag tömmaren". Efter en lite stund började brandlarmet att gå men jag lade inte så stor vikt på det eftersom att det brukar kunna sätta i gång lite nu och då, men på inte mer än 2 - 3 minuter hade jag Tomas bakom mig (produktionschefen), sprang runt med sin telefon och såg fruktansvärt stressad ut. Efter ännu en lite stund förstog jag att det var jag min knöl som hade ställt till med allt pådrag. Övanför bigbag tömmaren sitter en rökdetektor och den trodde tydligen att det var rök och inte mjöl som yrde runt i luften, med den påföljden att brankåren kom helt i onödan och även ett jäkla pådrag helt i onödan. Jag skämdes kan jag säga. Kommer aldrig mer blåsa där ute.

Nu ska jag lura med Peter upp och njuta av sovmorgon och ledighet! ♥



En dag

En dag kvar sen blir det äntligen sovmorgon och förhoppningsvis fortsatt kanon väder!



Bra

Äntligen hemma igen. Denna dagen blev inte mindre mjölig än gårdagen men det har gått bra ändå tycker jag. Jag känner mig mer harmonisk nu när jag jobbar än för ett tag sedan. Kan vara för att jag inte längre kan stressa.
Andra arbetsuppgifter fick jag idag också. Andra gången jag får vara resurs utan truckkort, är man resurs så är allt lättare med truck men jag har får släpat runt 1000 kilos pallar med pall lyft, fyllt på ingredienser, dragit konteinrar m.m. Väldigt skönt att få andra arbetsuppgifter lite nu och då. Jag kan mer än gärna lyfta tugnt och göra saker mer omständiga än vanligt, då slipper jag bli uttröttad av att vara på samma ställe. En bra dag helt enkelt och nu tänker jag fortsätta att ha en bra kväll men min bästa Peter.





IQ?

Vilken dag det har varit. Började riktigt bra, lugnt och skönt innan helgstädningen drog igång. Skrapa, dammsuga, blåsa dammsuga. Att blåsa med tryckluft på mjöl är inte det roligaste, blir jag inte mjölallergiker snart så blir jag förvånad.
Vi fick sluta tidigare idag i alla fall och det var riktigt skönt. Skulle få sluta tre men efter lite försenad städning så slutade jag vid halv fyra istället. Och i morgon ska vi få börja klockan nio istället för halv åtta, härliga tider.
Sammanfattningsvis så har det varit en Bra och jobbig dag. Eller jobbig, irriterande är nog rätt ord. Vissa människor verkar vara IQ befriade och det kan reta gallfeber på mig.
Imorgon, Måndag och Tisdag ska vi köra två linjer med tre personer så jag har planerat att inte göra många knop, finnas till om någon behöver hjälp. Det har jag förtjänat efter att ha gjort mer än dubbla arbetsuppgifter idag.

Nu ska jag gå och kittla Peter lite som ligger och sover :0)

RSS 2.0