Ekorrar

Har just satt upp ekorrarna som jag fick av Mamma på julafton, mkt fint!




Söndag

Igår åkte vi upp till Övik med Erik, yamaha center stängde klockan två och vi kom upp två så det blev inga våtdräkter inköpta. Vi får ta det nån dag till veckan istället. Gick på stan och shoppade lite sen åkte vi ut till Ulvvik. Hela gänget var samlat nere vid vattnet, drack och hade det trevligt så vi blev kvar över natten. Idag är det morsdag så Mamma har fått presenter och vi har ätit tårta. Var ut till Peters mamma i Älgsjö också och gav henne ett vindruvsträd också :0)

Älskling igår när vi kom till Ulvvik..



Peter och Pappa bygger ihop parasollet



Kanon

Det blev verkligen en kanon dag/kväll igår, hur mysigt som helst. Ingen mottagning, ingen ström och kanon väder. Kan inte bli bättre. Åkte hem runt halv elva, nu klipper Peter gräsmattan sen ska vi åka upp till Övik med Erik, han ska hämta en stereo och köpa massa kablar medans Peter och Jag ska kolla på våtdräkter och flytvästar så att vi kan börja använda vattenskotern på riktigt. Sen när vi kommer hem får vi se om vi åker upp till stugan igen eller om vi hittar på nånting annat, nu ska jag ta en snabb dusch och dra på mig shorts. Vi hörs! :0)



















Läste illustrerad vetenskap igår innan vi somnade, vilket gjorde att jag drömde att Peter och Jag skulle får barn. När det kom ut visade det sig att vi hade fått en apa. Den var hemsk, hängde på mig jämt och till slut var den lika stor som Peter, skrek, bet och jagade mig hela tiden. Usch det var en hemsk mardröm.. Det måste vara för att jag läste om apor i den där tidningen. Hoppas att vi inte får en apa :P


Frihet!

Snacka om att jag är nöjd nu, natt veckan är över och jag har just kommit hem. Halv sju stämplade jag ut, slet av mig arbetskläderna och första steget utanför dörren kände jag att jag va fri. Nu borde jag gå och sova men jag funderar allvarligt på om jag ska vara vaken ett dygn till istället.. Peter jobbar till tolv sen ska vi packa i ordning och åka upp till stugan, vädret såg tveksamt ut men nu lyser solen och det verkar bli kanon, hoppas på det.

Nej jag tar och sover några timmar i alla fall så att jag inte slocknar på eftermiddagen, det kan jag inte för då ska vi ha trevligt! :0)

Unforgiven


Slit

En enda slit natt kvar, just nu är det så att jag inte orkar men kroppen går på i alla fall för att den vet att man måste. Det går nog över när jag kommer dit.. Så fort jag börjar känna att jag blir arg för att jag är trött och sliten ska jag tänka på att jag är ledig i morgon och åtta dagar till framöver, det ska bli så otroligt underbart skönt!!! Inte nog med det så räknade jag ut i natt att jag bara har sju jobb dagar kvar innan vi går på semester, låter det inte förträffligt så säg.

Nu ska jag ta på mig bikinin och njuta av solen så mycket jag kan & hinner.



Två nätter kvar

Ännu en natt på jobbet har passerat. Nu är har jag två dagar kvar och det känns just nu som en lätt match. Vaknade halv tre med humöret på topp. Tog på mig kläder och gick ner, det första jag ser är att Peter har lagat mat innan han åkte på jobbet, gud vad jag uppskattar det! det finns inget värre än när man jobbat natt och måste börja laga mat när man kliver upp. Tack Älskling!

På Fredag har vi planerat att vi ska åka upp till stugan på  fjället. Bara Jag och Peter med god mat, bastning, solning och badning. Det ska bli så härligt! Hoppas på att vädret är med oss också, gick in på smhi nu och det visade att det skulle vara strålande sol och 18 - 19 grader. Det skulle vara perfekt!

Yes!

Gick och sov två timmar till, det behövde jag. Nu hoppas jag på att humörsvängningarna är slut för idag, det tar verkligen på krafterna (som inte finns). Gick ut och hämtade posten, jag hade fått mitt halsband från Lina Undsjö.

Så nöjd, det såg ut precis som jag hade tänkt mig :0)


Nattvecka

Nu är det nattvecka, värsta veckan i månaden...  Kom hem kvart i 8 i morse och är uppe nu, jag är så dum. Måste verkligen gå och lägga mig igen.. mitt dåliga humör verkar hålla i sig, jag tycker inte om att vara på dåligt humör, känslig, arg, sur, trött. Speciellt inte när jag är ensam. Jag känner mig bara uppgiven.. "Allt är meningslöst" dagar har jag nu, hoppas att det vänder NU! Eller ja, jag känner mig lite som en manodepressiv person, ena sekunden är allt skit och nästa är allt jätte bra. Det tar kål på mig. Hoppas att mitt nästa inlägg är lite mer positivt :0)

Morgon

Har just vaknat på fel sida, hoppas för dom runt i kring att det går över under dagen.


Fest & Picknick

Igår var det fest! Emma, Johan, Niklas, Emma, Erik, Martin, Jörgen, Sanna, Hampus, Basse, Johan, Åke och Petra var hos oss. Trevlig kväll tycker jag, det tror jag att ni tycker också. =)

Erik sov över här och vi kom inte i säng föränn vid halv fem så vi sov till klockan ett idag. Klev upp och det var strålande solsken, åkte ner på affärn och köpte hamburgare med tillbehör som vi grillade ute på altanen. Gott som tusan var det!
Efter att vi hade ätit kom vi på att vi ville åka ut till Ådal och kolla på bastuflotten som Erik och Emma håller på med. Där blev vi kvar i flera timmar. Åkte ut med båten på en ö och hade picknick, bullar och cola. Hur mysigt som helst.
När vi kom tillbaka satt vi på bryggan i var sin badenbaden stol och solade, riktig sommar värme!
Vid sju tiden åkte vi ut till Ulvvik och pratade med mor och far och nu har vi kommit hem, tänkte avsluta kvällen med en film och mys i soffan.

Jag med ett vinglas



Emma N var väldigt stolt över sina cream cheese chips :0)



Jag och Emma hade trevligt i fåtöljen



Glada Emma T och Sanna



Jag fick en sticka i fingret och försökte få Jörgen att se den



Finaste Peter!



Martin




Det var några bilder från gårdagen, här kommer lite fina bilder från dagens utflykt!

Bastuflotten, mkt fin!



Jag och Erik i båten på väg ut till Ön, det blåste rätt bra!



Älskling drar upp båten



Två nyckelpigor



Den här stigen gick vi på för att komma till super stället



Erik bär på picknicken



Den här utsikten hade vi



Petrus



Var sin piggelin slank ner i värmen



Skorna fick stå för sig själva



Efter fikat och njutning av solen var det dags att knyta på sig flytvästen igen
och bege sig in i skogen mot andra sidan där vi hade båten..



Där låg den



Jag hittade en fin sten!



Och Peter en pinne..



Tack för idag och slut för idag, hoppas ni har haft en lika bra helg! :0)

Biltvätt

Hemma från Övik igen, gud så skönt det känns med nyklippt hår. Blev väldigt nöjd!
Efter klippningen åkte vi ner till Max, tog drive in och beställde mat. Åkte till Statoil för att Johan skulle tvätta bilen så det blev par middag i biltvätten, haha.

Jag var nära på att få panik i den där biltvätten. När vi hade parkerat där inte och tvättningen startade så började jag skrika och frågade varför vi rullade men det visade sig att det inte var vi som rullade utan "tvättgrejjen" som började åka emot oss. Precis när jag hade lugnat ner mig steg temperaturen i bilen till 50 grader, så kändes det i alla fall, varmt och äckligt var det.
Jag blev åksjuk på köpet. Kände mig som ett litet barn där i baksätet - Är den klar nu?! ! - Nu då?? - Får vi åka ut nu?!
Efter många om och men så kom vi ur den där skit biltvätten i alla fall, jag tänker aldrig mer befinna mig i en biltvätt!

Jag har i alla fall klippt mig och är väldigt nöjd med dagen så här långt, nu får vi se vad resten av kvällen har att erbjuda. Endera hittar vi på något roligt eller så tar vi det bara lugnt. :0)

Klippning!

Övik blir det idag, Peter ska lämna in telefonen på teknikmagasinet och jag behöver köpa lite vin. Jag är i stort behov av klippning och gick in och kollade på attityds hemsida om Sanna hade någon tid idag och det hade hon, Kanon!
Ringde och hörde med Johan om han och Emma ville följa med så dom kommer hit om en stund.




Tjena!

Det blev sent igår. Klockan sju skulle vi vara hos Peters mamma och äta, sjukt gott var det Grillat med potatisgratäng o.s.v.. Blev kvar där tills klockan var tio sen skulle Peter åka till Jens en sväng så jag släppte av han där sen åkte jag till Niklas och Emma istället, där även Johan var. Blev bjuden på en öl direkt när jag kom innan för dörren och det tackade jag inte nej till. Även Peter hade blivit bjuden uppe hos Jens så vi fick åka med Johan hem, dunsade ner i sängen ett - halv två. Vaknade nu pigg som en nötkärna! Tro vad vi ska hitta på idag då? Jag ska nog gå och väcka världens bästa Peter.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Glömde bort att säga att jag fick en present av Peters moder igår! En resväska, Kanon! Jag som har varit på väg att köpa en hur länge som hellst!

Fredag

Idag är det Fredag igen vilket betyder helg! härligt. Idag har jag inte planerat nånting, klev upp för någon timma sen och har just ätit frukost. Vid sju ikväll ska vi vara ute i Älgsjö och äta middag hos Peters mamma. Peter skulle sluta tidigare idag så vi kanske hinner hitta på nånting kul innan. Det hoppas jag så vi får se när herr Böhlenius behagar att komma hem! :0)

Vi har inte planerat nånting speciellt för resten av helgen heller, jag hoppas på en stillsam och mysig helg. Lite grillning och någon öl/vin i solen vore mysigt. Om det blir bra väder vill säga.

Godmorgon

Det blev en resa till Kramfors igår i alla fall. Var in på Mekonomen och bytte fläktrem sen åkte vi in mot stan och hämtade Emma som hade slutat jobba. Efter det åkte vi ut mot Ulvvik för att få remmen bytt på bilen. Efter mycket svordommar från Johan så fick han den på plats, nu är det bara att tuta och köra. Man känner sig otroligt handikappad utan bil. Eftersom att jag inte kunde röra mig så mycket och Emma hoppar på kryckor satt vi mest i solen under tiden och surrade.

Tack Johan för att du fixade bilen!

Onsdag

Jag gjorde rätt i att sjukskriva mig idag, Inte mycket förbättring från igår.

Vaknade i morse av att Mamma och Pappa var utanför huset och stökade, Pappa hade byggt en ny trappa till oss som går upp mot altanen, den förra var väldigt skräpig. Pappa hade tagit med sig en jord spade också så han hjälpte mig att sätta ner krusbärsbusken.

Mycket fin trappa, nu ska bara de runt i kring fixas.



Det har redan börjat komma små krusbär :0)



Johan kom upp hit inatt så han skulle skjutsa mig till Kramfors för att byta fläktremmen som jag köpte. Jag tänkte inte på att han hade bytt motor i den där bilen när han hade den så jag behöver en nyare version av remmen. Ska ringa och be han komma upp nu men jag är osäker på om jag kan åka nånstans.. gör det ont bara man går så är det ett helvete att åka bil, följde med Peter ner på affärn igår och bara det gjorde förbannat ont. Vi får se hur vi gör.

Jag har fått en present! :0)

Vid två tiden idag pratade jag med Martin på msn helt plötsligt sa han att det ringde på dörren men sa att han skulle komma tillbaka snart. Tänkte inte mer på det och cirka en kvart senare hör jag att det kommer en bil och vem är det om inte Martin :0). Kom in och gav mig en nalle och en piggelin för att jag var på sjukhuset igår och inte mådde så bra, hur snällt som hellst! Han var kvar här en bra stund, surrade och tittade på tv. Skönt med sällskap när man inte är så pigg inte kan göra annat. Han är allt bra den där Martin!

Fin skinn nalle, han visste att jag har kollat på dom där och tyckt att dom
är så fina. Tack än engång! :0)



Vid fem tiden kom min Älsklings Peter hem, vi bestämde oss för att grilla
idag. Grillade kotletter med vitlöksmarinad, Potatisgratäng och hemgjord
Kantarellsås. Mmm vad gott! Njöt av den sista solen på altanen sen ringde
dom från jobbet till Peters telefon så han var tvungen att åka dit engång
till idag. Snart är han hemma igen hoppas jag! :0)



Nu ska jag strax se på Äntligenhemma!

The way to the stars

Skit, jag kommer inte kunna jobba i morgon. Jag kan knappt röra mig nu.. försöker få tag på Ann-britt som skulle ringa upp mig för några timmar sedan så jag får förklara för henne hur det ligger till. skit, jag hoppas att jag kan få någon ersättning eftersom att det är på grund av att jag har varit på sjukhuset, jag får prata med henne och se.

Just nu sitter jag och kollar på halsbandet från Efva Ettling som jag har suktat efter i flera månader..
Inte alls billigt men jag funderar på att beställa det på måndag när vi har fått lön, det är jag värd.

Astra sic itur ad/The way to the stars



Jag är nog lite schizofren som Martin brukar säga. Först skriver jag att jag inte kan jobba och att jag måste få ersättning för de sen visar jag att jag tänker köpa ett halsband för 1200 .. Du har nog rätt Martin =)

Aj Aj

Det onda gick inte över inatt som jag hade hoppats på. Känns som världens värsta magträningsvärk, kan inte nysa, inte hosta, kan i princip inte röra mig om jag inte hjälper till med armarna och "lyfter" upp mig på det viset. Bara jag inte använder magmusklerna går det bra. Går jag så måste jag hålla i magen för att det inte ska stöta så mycket när fötterna landar i golvet. Hoppas att det går över så jag kan jobba i morgon i alla fall!

Muffins och ondmage

Påsjukhuset fick jag ganska mycket smärtstillande och hade inte ont alls när jag kom hem, sov en stund sen kom jag mitt dumma ägg på att jag var sugen på sockerkakssmet. Rörde ihop smeten och klickade ut det i formar.. Det lilla som var kvar av smeten åt jag upp, nöjd var jag också. Vilket jag inte är nu för nu kan jag knappt röra mig. Vet inte om det är för att smärtstillandet slutat verka eller om det är det osmarta jag har stoppat i mig. Hoppas att det går över tills i morgon i alla fall. Nu är det sovdags!

Mina nya muffins formar..



Ut klickat och färdigt för ugnen..



Färdig gräddade, Peter blev mycket nöjd när han kom hem och åt upp
tre stycken på engång.




Eftersom att jag har haft ont ikväll har jag mest legat i soffan och strykt
katta. Det var han glad för.


Färdig!

Äntligen är det över. Jag var så nervös i morse så jag funderade på att gå ut ifrån väntrummet innan dom kom och hämtade mig men jag satt kvar. Mindre trevliga sköterskor annars var det inga problem alls, fick en kanon bra läkare, det är huvudsaken. Jag har aldrig blivit sövd förut men har hört att man blir lite konstig när man vaknar, mår illa och är allmänt vimsig men för mig var det inga problem alls, var hur pigg som hellst. Det jobbiga var att jag var tvungen att ligga kvar i en och en halv timma efter att jag hade vaknat även fast jag var pigg och färdig för att åka på engång.
Jag fick i alla fall veta att min magsäck var irriterad och att han hade tagit massa prover så jag skulle få komma tillbaka veckan innan midsommar och få reda på svaren. Skönt med en bra läkare.

Mamma förbättrade mitt dåliga humör på morgonen när vi kom upp, jag var så nervös och irriterad så jag blev less på henne och sa åt henne att ge sig när hon sa nånting (minns inte riktigt vad det var) .. hennes svar var: Förlåt, förlåt, Mitt namn är plåt. Haha, då var det så roligt!

Nu är jag trött och slut så jag ska ta mig en tupplur!

Jag är märkt!



Det bästa nu är att jag får äta precis vad jag vill!! och snusa, frågade på sjukhuset när jag vaknade om jag fick ta en snus men icke.

Hungrig!

Vilket otroligt underbart väder det har varit idag, sol har vi haft mycket av men inte den här värmen som har varit idag. Jag har gått runt i bikini hela dagen och faktiskt fått lite färg. Tvättat och grejjat.

Imorgon ska jag på sjukhuset och göra gastroskopi igen, den här gången får jag bli sövd som tur är. Vill aldrig mer gå igenom det som förra gången. Jag har varit tvungen att äta flytande föda i två dagar vilket inte alls är kul, idag får jag inte äta nånting, bara dricka. Jag är så hungrig så jag tror att jag dör, sitter här med min te kopp och försöker mätta den tomma magen men det fungerar inte. Jag vill ha kött! eller ja vad som hellst skulle sitta väldigt bra just nu. Tänk att när man inte får äta så blir allting gott. När jag öppnade kylskåpet fick jag syn på ett leverpastejs paket, gud så gott det hade varit med leverpastej, jag som inte ens tycker om det. Men just idag hade det varit så gott!
Jag har redan gått ner ett kilo men jag kan lova att i morgon när undersökningen är färdig då ska jag äta som aldrig förr, jag ska smälla i mig allt jag ser tills jag kräks. Mamma ska skjutsa mig eftersom att jag inte får köra själv när jag har varit sövd och Peter jobbar.. Hon har lovat mig att jag ska få äta på Max när jag är färdig, jag har redan räknat ut vad jag ska äta. Nuggets meny, 9 pack med 2 smält ost. Just nu skulle jag kunna äta upp det på 1 minut. Det kanske inte är det bästa valet av mat när magen har varit tom länge men jag tänker inte bry mig för det är så gott!


Lördag

Igår jobbade jag natt och kom hem vid kvart i 7 i morse, när jag kom upp för trappen såg jag att det låg en Johan Edlund och sov på soffan, Peter och han hade roat sig medans jag jobbade :0) . Borstade tänderna sen gick jag och la mig. Vaknade halv 12 och mådde fruktansvärt illa, kände det igår när jag jobbade också. En tjej fick åka hem för att hon kräktes och jag åkte på att sanera toaletten, efter det kände jag hur det drog åt i magen. Klev upp och åt lite frukost med Peter och Johan innan Johan skulle åka hem över igen.
Efter frukosten blev det i alla fall lite bättre i magen så vi åkte ut till Ulvvik och skulle hjälpa pappa att ta bilder på grävaren som han ska sälja. Fikade och satt i solen.
Har just sett på Robinson så nu är det duschning sen sängen!


Kollade även på när dom släppte ut fölet i hagen..




En glad liten skit



Bill såg intresserad ut



Tusse försökte gömma sig



Peter var framme med kameran när jag åt frukost


Paket


Det här fick jag på Posten idag, allt satt perfekt. Tänk att det kan vara så roligt med kläder, det är nog bland det bästa som finns!


  
 



Super nöjd!

Bra dag!

Idag har det verkligen varit en super dag!
På förmiddagen kom Martin hit och skjutsade mig ut till Ulvvik för att hämta lite saker där, vi blev kvar där en stund och blev bjudna på fika i solen. Vid 2 - 3 åkte vi mot Kramfors, Jag skulle köpa en ny fläktrem till bilen och Martin skulle köpa katt saker till Katten han ska skaffa. Fläktrem och mycket kattsaker blev det. När vi var färdiga med det ville jag åka på trädgården och det gjorde vi. Jag köpte en Krusbärsbuske, en stor utomhus porslins anka och två små porslins sköldpaddor, så fint så!
Efter att vi hade varit på trädgården ringde Älskling och ville att vi skulle åka in på systemet och köpa öl så då blev det ännu ett ställe. Innan vi åkte hem köpte vi rullar på sylos som vi åt upp när vi kom hem hit, har suttit ute i någon/några timmar och surrat. Riktigt trevlig dag!

Min oplanterade krusbärsbuske



Ankan



Sköldpaddorna



Jag fick köra Martins bil idag! :0)



Jag har nästan inte tänkt på jobbet nånting alls, skönt!

Uppgiven

Har suttit på baksidan i solen (25+) och ätit frukost, limpmacka med vitlökssalami och apelsinsaft. Underbart väder och jag borde vara glad men just nu går jag runt i en dvala och det mesta känns faktiskt meningslöst. Jag måste hitta en lösning på det här. Varje dag som går kommer närma sig helvetet.


Sorgligt..

Det måste låta tråkigt och negativt men den här jobb dagen har slutat allt annat än bra. Vi fick idag reda på hur dom nya skiftlagen skulle se ut. Det blev en stor besvikelse.

Jag hade två önskemål
1. Jag ville vara avbytare p.g.a att min mage inte klarar av all stress som är på de andra platserna.
2. Jag och Peter ville vara på samma skiftlag eftersom att vi alltid annars skulle jobba olika.

Inget av dom gick i uppfyllelse. Jag hamnade på skiftlag 1 och peter 3. Jag kommer fortsätta vara trågare, med massa nya människor. Vårat skiftlag som vi har nu är absolut det bästa, allt och alla kommer att splittras. Jag får med mig två stycken från det här skiftlaget till det nya. Resten är från andra splittrade skiftlag. Jag känner ingenting för någon som jag ska jobba med. Hur ska jag orka med det här? och Peter hur ska jag klara av att vissa veckor nästan inte ses .. Visst, jag har hört att det inte är "hugget i sten" ännu men jag vill inte vara den första som kommer och klagar och säger att det inte går. Och vill en person ändra och byta skiftlag så vill alla det och det fungerar ju så klart inte.

Just nu är jag mycket förvirrad, jag har funderat länge på vad jag egentligen vill ha ut av min framtid. Vad jag vill utbilda mig till och vad jag vill arbeta med resten av mitt liv. Jag har aldrig riktigt kommit fram till vad det är och bageriet har varit en trygg plats som jag har kännt att jag kan vara på tills jag har bestämt mig. Eller att bageriet kanske var platsen jag skulle arbeta på i många år framöver. Den känslan har på några sekunder spolats bort, kanske är det nu jag måste göra mitt stora val.

Ibland vill man vara liten igen, det mesta var mycket enklare då. Det fanns alltid någon som tog hand om en och man behövde inte ta så stora beslut själv. Tårarna har varit på väg att krypa fram många gånger idag men jag har lyckats trycka undan dem. Alla vänner som jag har nu, hur kommer det att bli? Martin till exempel. Vi har alltid haft så roligt när vi har jobbat tillsammans och även utanför jobbet, hur blir det? Vi kommer inte jobba tillsammans och vi kommer förmodligen inte vara lediga så mycket tillsammans. Vart tog den lilla tryggheten som fanns vägen? Visst har jag vetat att det skulle bli förändringar men jag hade aldrig kunnat ana att det skulle bli så här.

Peter är min riktiga trygghet.




Måndag

Början av den här dagen var nog en av dom jävligaste dagarna nånsin på bageriet, jag var så less så less. Ingenting gick som jag ville, deg överallt. Men efter klockan tolv har allting gått klockrent, det behövdes verkligen. Det tar verkligen på krafterna att vara tok förbannad och arg i flera timmar. Hade jag kunnat så hade jag förmodligen dödat degen.
Som tur är ska jag vara avbytare i morgon och det ska bli gudomligt skönt! Sista dagen och allt sen är jag ledig tills på Fredag kväll.

Kom hem vid åtta och gjorde "middag" nu ska jag duscha och dra på mig morgonrocken sen blir det sovdags ännu en gång, sängen var en förbaskat bra uppfinning!

Fick ett fint mail av Frida för en stund sedan, du är en fin vän du!




Onödigt vetande

Tänkte inte göra samma misstag som förra veckan då jag inte uppdaterade på en vecka, det var lite drygt att gå tillbaka och komma ihåg vad jag hade gjort hela veckan.

I går jobbade vi, hade nerkörning och helgstädning så vi började halv sju och slutade halv fem, skönt. Kanon väder var det också så jag fick njuta av solen en stund även fast vi hade jobbat. Åkte ner och handlade, och gjorde sallad med grillad kyckling och massa andra goda saker. Efter middag på altanen åkte vi ut till mor och far i Ulvvik och såg på Robinson.
Direkt när det var slut åkte vi raka spåret hem och gjorde kväll.

I morse pep klockan 06.00 och det var bara att kliva upp. Peter var ledig idag så det var inte det roligaste att kliva upp då kan jag säga, det är ju jag ska brukar få ligga kvar och sova.
Halv åtta började vi att jobba i alla fall. Hade uppstart idag, Jörgen ville att vi skulle vänta en liten stund eftersom att han ville se om dom fick igång kylanläggningen innan. Det fick dom inte, jag trodde att vi skulle stå i en timma bara men icke. Vi startade inte föränn halv tre på eftermiddagen. sju timmar utan vettigt arbete kändes både drygt och skönt. Drygt att man klev upp tidigt helt i onödan men skönt att vara på jobbet och inte göra många knop men ändå ha betalt för engångsskull. Fem timmars riktigt arbete blev det i alla fall och det har gått hur bra som helst!
Kom hem runt åtta och då hade Super Peter gjort ugnsbakad lax och potatis, hur gott som helst. Tack Älskling!

Hoppas ni har haft en ledig och härlig helg!
Tjing!

Fredag

Jag har varken haft tid eller ork att blogga idag. Vaknade vid nio och gick igång på högvarv på engång, plockade undan allt skräp som låg överallt i hela huset, damsög och torkade golv, torkade bord, diskbänk, tvättade fyra maskiner. klockan tolv var jag färdig och gud så skönt att jag drog igång med det där på engång så att jag hade resten av dagen till annat!

Johan kom upp hit igår igen. Han tyckte att vi skulle grilla idag och det gick vi igång på, Grillning med trevligt sällskap är aldrig fel. Peter skulle sluta vid tre så jag tänkte åka ner och handla kött med tillbehör till grillningen så att det skulle vara färdigt när han kom hem. Skulle åka ner på affärn och startade bilen som lät väldigt "annorlunda". Åkte hem igen och ringde till Johan, han och E hade varit i Nordingrå så dom skulle svänga in på vägen hem och se vad det var för fel.
Dom var här på några minuter och det tog inte lång stund förän Johan konstaterade att fläktremmen var väck. Kul värre .. Då har vi bara en bil igen då, tills Peter har lagat den :0) .
Fick skjuts av Johan och E ner på affärn så att jag kunde handla i alla fall sen åkte vi upp hit igen och drog igång grillen. Grillspett blev det, gott.

Imorgon är det jobb igen, antar att jag inte kommer blogga på några dagar framöver. Kommer man hem klockan sju på kvällen och måste lägga sig vid tio igen så är inte datorn prio ett.

Hoppas ni får en trevlig helg i alla fall! :0)

Victoria

Idag har Vickan varit hos mig i flera timmar och det har varit såå mysigt!
Hon har varit utomlands i fem månader nu så vi hade verkligen mycket att prata om. Vi har varit vänner i 17 - 18 år och vi har bott 200 - 300 meter ifrån varandra under hela uppväxten så vi har alltid stått varandra nära. Verkligen en vän som man kan lita på och prata om allt med. Vi har surrat som tusan, lagat mat,surrat ännu mer. Skulle åka ner och sola men då var det upptaget så då blev vi sittande i bilen och fick en pratstund till. Skönt med vänner som man känner att man kommer ha för livet!

Katta ser förskräckt ut..



Vickan har problem med att dela köttfärsen..



Mycket skratt och trams har det varit denna dag!
Tack för att du finns min kära vän!


Äntligen!

Nu är jag äntligen färdig med mitt eget lilla sy/stryk/mys rum. Jag säger som Lotta på Bråkmakargatan
: Jag kan så mycket.
Men att jag skulle fixa det så här bra alldeles själv det trodde jag inte. Kreativ ledig vecka, nöjd det är vad jag är. Vad tycker ni?

Före, det såg verkligen bedrövligt ut!



Efter, nu är allt fixat. Förutom Kablarna, måste köpa klammer imorgon.



Nu sitter jag här inne och myser med datorn, i morgon blir det riktig sovmorgon med telefonen på ljudlöst och utan alarm. Ska sova tills jag vaknar och lite till.

Jääsp!

Uppe tidigare än vad det var tänkt, ställde klockan på 09.00 i går kväll och tänkte att jag skulle sova ut idag. Ställde inte telefonen på ljudlöst, brukar alltid göra det men inte just igår och det var ju tur för Emma "klant" Törnqvist ;D . Hon ringde halv åtta och berättade att hon hade försovit sig och hade körlektion 09.40 i Kramfors, frågade om jag kunde köra. Måste erkänna att jag velade lite först eftersom att jag fortfarande sov men sen kvicknade jag till och tänkte va fan, klart jag måste skjutsa henne. Jag vill ju också att hon ska fixa körkortet ;p

Vi har ju faktiskt alla varit utan körkort och vet hur det är när man inte tar sig någonstans

Ystad - Haparanda

Hörde av Emma för ett tag sedan att Robert Aschberg och Gert Fylking Skulle promenera mellan Nordingrå och Ullånger idag. Jag kikade ut genom fönstret ett antal gånger dom första minutrarna efter att hon hade sagt det, sen blev jag trött på det och orkade inte sitta i fönstret hela dagen eftersom att jag inte visste vilken tid dom skulle gå förbi.
30 minuter senare klev jag upp och skulle hämta ett glas vatten, av en händelse kollade jag ut genom fönstret engång till och vad ser jag? En blå skoda som det står Insamlingsbilen på, tänkta att det måste vara dom. Bilen parkerade utanför vårat hus och väntade, jag satte mig i fönstret och väntade även jag. Efter cirka 3 minuter ser jag Aschberg lunkandes med Fylking 20 meter bakom sig. Jag slet fram kameran och fotade genom fönstret, kände mig som en desperat papparazzi. Men vad gör väl det, det var roligt att se dom tycker jag och nu har jag bildbevis!

Insamlingsbilen



Fylking & Aschberg på våran infart


Måla & spackla

Idag har jag varit flitig!
Plockat ut alla saker från rummet, slitit ner den gamla tapeten så gott det gick, spacklat alla skarvar och hörn, Laserat tak och lister. Mycket nöjd över mitt arbete måste jag säga. Har lite kvar, funderar på att lasera fönstret också men väntar tills Peter kommer hem så att jag får fundera med han. I morgon får jag börja slipa väggarna eftersom att spacklet ska torka i ett dygn sen ska jag bara att försöka mig på att få upp tapeten :0)

Så här såg det ut när jag hade börjat dra av tapeten



Spackel och glasfiberremsa



Så klart flög spackel hinken i golvet innan jag hann öppna den så den
sprack under, men det gick bra ändå med en påse runt.



Drog på mig mina "målarbyxor"



Droppfri stog det på burken men jag håller inte riktigt med. Inte när man
tog färg på penseln och höll den övanför huvudet i alla fall.




Riktigt nöjd än då länge


Rolig dag!

Idag har jag verkligen stillat mitt shoppingsug för ett bra tag framöver.
Klev upp vid åtta och tänkte göra mig i ordning på engång så jag skulle komma iväg i tid. Hamnade framför datorn längre än väntat men när jag väl skulle åka hittade jag inte min plånbok så jag ringde till Peter och kollade om han visste vart den var och de visste han, den låg i bilen som han hade på jobbet. Less som fan fick jag åka ut till Omne och hämta den sen åkte jag raka spåret upp till Övik och plockade upp Emma. Vad vi har gått an i dag, Jag har handlat som en tok. Mycket presentkort och rabatter hade jag så jag behövde inte bli så fattig. Har köpt de flesta sakerna till mitt röda syrum som jag ska fixa med. Tapeter, lim, tapetkniv och blad, mattor, pallar, krukor, blombollar, prydnadsstenar, bambu rullgardin, skrivbordsstol, klocka och massa annat småplock. Nu återstår förhoppningsvis bara sybord och vit lasyr till taket.

Till mig själv köpte jag en Axcent klocka för presentkortet som jag fick av Peter i julklapp, en Fred Perry tröja/jacka för presentkortet jag fick av Johan, en DKNY Fresh blossom parfym, ett par röda Sneaky steve skor, en sjal, rouge och ett par nya solbrillor. Otroligt nöjd med alla köp måste jag säga.

Tre söta hjärtan



Flugsvamp



Fina stenar med text



Röd klocka



Krukor med bollar



Kvinnokropp av betong, köpte även en manskropp



Pall, mattor och duk



Neutral tapet



Mindre neutral tapet



Bambu rullgardin



Fred Perry tröjan i en härlig sommarfärg



Axcent klockan



Parfymen



Brillorna



Rouge



Sjalen



Sneaky steve




Det har varit en riktig Sofie dag idag, härligt!

Sammanfattning av veckan som varit

Måndag & Tisdag innebar bara jobb, inget annat. Men ansträngande var det inte eftersom att Kim gick bredvid mig på tråget för att lära upp sig vilket innebar att han fick göra allting och jag fanns till om han behövde hjälp eller hade några frågor. Skönt tyckte jag!

Onsdagen var min födelsedag och sista jobbnatten på nattveckan eftersom att vi var lediga på Torsdagen. Klev upp vid tre tiden och av min förvåning som kom Johan upp en dag tidigare och kom och åt middag, Peter slutade även tidigare från jobbet så vi fick en liten stund tillsammans innan jag skulle iväg och jobba igen. Det var en bra födelsedag tycker jag. Jag fick en symasin av Peter, Presentkort på MQ av Johan, Presentkort på Attityd av Martin, Presentkort på blomsteraffärn,handdukar och ett jättefint kakfat av Mamma & Pappa, Presentkort på blomsteraffärn och blomma av Magnus & Monica och En jätte fin blomma av Mormor & Morfar. Super presenter!

Torsdagen kom jag hem klockan sju på morgonen och såg att Johan hade valt att sova över här på soffan, gick och la mig i sängen och sov till ett. Medans jag sov hade Johan och Peter åkt upp till Övik för att hämta en vattenskoter som Peter har köpt! ;D . Det kommer bli roligt till sommaren. Gick ut och satt mig i solen för att vänta på att dom skulle komma hem, dom kom hem vid fyra - fem sen bestämde vi oss för att grilla här och dricka lite öl. Martin, Johan, Jag och Peter var det som grillade, Emma och Niklas skulle också komma men dom drog sig ur så vi tog Niklas till chaufför som fick köra oss ut till Jimmy och Ida i Näs där det var sista april fest, mycket trevligt var det med lite för mycket vin.

Fredagen var vi ute i Ulvvik och solade sen åkte vi till Ullånger igen för att hämta vattenskotern och köra den ut till Ulvvik för att provköra. På vägen ut igen svängade vi ner mot Niklas och Emma för att hämta en torrdräkt så att den som körde inte skulle frysa ihjäl, Emma och Niklas hängde på ut till Ulvvik. Efter provkörande och några öl där ute skulle Johan, Niklas och Emma åka till Lasse som bor någon kilometer tidigare på väg ut till Ulvvik. Jag och Peter skulle åka hem till Ullånger så dom åkte med oss och hoppade av efter vägen. När vi släpper av dom tycker Emma att det pyser lite väl mycket när hon öppnar dörren och när vi gick ut och tittade så hade vi fått punktering, kul. Ja jag tyckte verkligen att det var skit kul när Peter satte dit reservdäcket för det var nog det fulaste däcket jag har sett!

Igår kom Mormor, Morfar, Mamma, Magnus & Monica med barnen och åt marängtårta som jag hade bakat på fredagskvällen eftersom att vi inte kunde ses på min födelsedag. Mycket trevligt var det.
Efter att dom hade åkt åkte vi ner till Emma (Peters kusin) som håller på att flytta in i en lägenhet här nere i Ullånger, där var Erik och Johan också. Satt och surrade en stund och kollade in lägenheten sen åkte vi på Ceasars och hämtade mat och åkte upp till oss och käkade. Efter det bestämde vi oss för att hitta på någonting så Emma åkte ner till sig och duschade, Johan till Ulvvik och Erik till Älgsjö sen skulle vi ses här igen när alla var färdiga. Johan och Emma kom först sen kom Erik efter ett tag men han drog sig ur eftersom att han fortfarande kände sig bakis efter Torsdagens festande. Jag, Peter, Emma och Johan hade trevligt i alla fall. Mycket surr blev det. Vi surrade till halv fyra på morgonen innan vi insåg att det var dags att sova.

Idag sov vi länge. Alldeles för länge, Jag vaknade av att Peter sa att klockan var halv tre på eftermiddagen. Vi klev upp, åt "frukost" sen åkte vi mot Ulvvik för att säga hejdå till Johan som skulle åka hem mot Stockholm idag. Blev bjuden på middag när vi kom ut sen åt vi tårta som vi tog med oss för att få slut på den. Frågade Pappa om han hade någon färg där ute så att jag skulle kunna måla om bron på baksidan som har blivit utsatt för lite för mycket sol och det hade han. Vi kom hem, började skrapa av den gamla blå färgen och målade på ny, vilken skillnad det blev!

Imorgon ska jag åka till Övik och shoppa, jag ska köpa kläder, skor, tapeter, hyllor, färg, lämna in Peters däck. Ja jag ska hinna med mycket i morgon. När jag kommer hem ska jag skrapa av den vita färgen och måla på ny. Sen ska jag börja med syrummet uppe. Slita ner tapet, måla tak och lister, sen får vi se om jag hinner med något mer.

Bra vecka, här kommer lite bilder!

Vattenskotern!



Älskling med världens fulaste torrdräkt ;0) , Pappa och Niklas i bakgrunden.



Älskling provkör för första gången




Hahaha, världens fulaste däck!



Mamma och Jon



Mormor och Morfar med Ida



Solblekt och slitet räcke på bron



Inte bara räcket var slitet



Så här mycket bättre blev det!



Mycket, mycket bättre. Får nog dra på en gång till i morgon.



Nu är det sovdags så att man kommer upp i lämplig tid i morgon, Godnatt & Sovgott!

längesedan!

Gud vad längesedan det var jag uppdaterade bloggen, ber om ursäkt men jag har haft fullt upp precis hela tiden och har det även nu. Ikväll kommer det en sammanfattning på veckan.

RSS 2.0