Utgång lr hemma kväll?

Vad blir det ikväll då? Middag till att börja med i alla fall. Lövbiff med potatisgratäng, det ska bli gott! vad det blir sen vet jag inte riktigt. Utgång har föreslagits av några men jag vet inte riktigt om jag orkar men visst det skulle vara roligt när många jag känner ska ut. Samtidigt är det många man inte tycker så bra om som ska ut också och det förstör bara. Ja det visar sig hur det blir.


Kärlek!

Du är det bästa som finns ♥




Lördag

Idag är det lördag och solen skiner för fullt. Har spenderat hela förmiddagen ute i solen med näsan i vädret och funderar på att bege mig ut igen. Jag hoppas verkligen att det bjuds på sol fler dagar till veckan.

Det blev en trevlig kväll igår. I kväll vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men vore skönt att bara ta det lugnt också.

Fredag kväll

Blev en lång dag i kramfors, otroligt less innan vi kom hem. Och vad är Kramfors? Skit om jag får säga det själv. Blir bara irriterad av att se alla man känner igen. Skönt att vara hemma igen i alla fall! lagade mat tills Peter skulle komma hem, Kycklinglasagn blev det. Öppnade en vin flaska och nu sitter vi och myser i soffan och väntar på att Erik, Jens och Sofia ska komma och hälsa på. Vad vi ska hitta på visar sig nog inom en snar framtid.

Weheii

Jag fick dit torkar bladet, fasiken vad simpelt det var. Hade jag vetat att det var så enkelt hade jag inte behövt bli så förbannad igår. Kan säga att Peter skrattade så att han höll på att dö igår när jag sa att jag vart så förbannad för att jag inte fick dit det. Det hade han roligt åt en bra stund, imiterade mig och hade sig. Roligt att man kan roa någon!

Har just fikat så nu blir det dusch men vad ska jag ha på mig? det är den ständiga frågan.


Kramfors

Idag är det fredag och det är nog bästa dagen på hela veckan för då är det helg, känns så bra. Idag ska jag följa med Mamma till Kramfors in på arbetsförmedlingen, hon slutade jobba förra veckan och hon har måsta vare dit två gånger redan, det är ju helt sjukt men jag följer med som stöd i alla fall, kan tänka mig att det inte är så roligt att gå dit. Vi ska inte åka förns ett men pappa ringde och väckte mig kvart i nio för att kolla om jag var vaken, antar att det var för att irritera mig lite. När jag sa det sa han: Ja men jag vet ju hur lång tid allting brukar ta. Och det är faktiskt sant, först ska man sitta vid datorn en stund och plocka lite grann och jag brukar alltid vara ute i sista sekund med att duscha och leta åt vilka kläder jag ska ha så det var nog tur att han ringde i alla fall.

Haha

Hahaha! skrattar åt Karins kommentar på mitt förra inlägg: På tal om bilar och fixa, så kom ja och tänka på den gången vi skulle till övik och vi tejpade upp rutan på förardörren! Haha! :P

Det var en gång för något år sedan när Jag och Karin skulle åka upp till Övik och shoppa. Det var ett litet problem med bilen bara och det var att rutan på förarsidan hade lossnat från det fästet som håller upp/fast den så så fort man tryckte på knappen som kör ner rutan så lossnade rutan och åkte på sne men nu var det någon som hade öppnat upp dörren och fixat felet så jag trodde att allt var okej. Men så var inte fallet för när vi kom till skule körde jag i ett gupp och rut jäkeln åkte på sne igen, jag försökte få upp den med handen medans jag körde men det fanns inte en chans att den skulle hållas på plats så till slut körde jag in på en avtagsväg och letade åt lite el tejp och tejpade fast rut jäkeln. Fasiken vad vi skrattade! Det känns som lite typiskt Sofie.



Fjant skit torkarblad

Dom som konstruerar torkar blad är ju dum i huvet, det går ju inte ens att ta bort den som sitter där nu! hur ska jag då få dit den nya?!. Sitter ensam i mörkret nu, jag fullkomligt hatar att vara ensam när det är mörkt, på dagen är det inga problem, då kan jag till och med tycka att det är skönt men så fort det börjar skymma så blir det jobbigt. Får hoppas att Peter inte blir kvar i Älgsjö allt för länge idag. Jag är fortfarande så förbannad för att jag inte har lyckats få dit det där torkar bladet sjäv, hur svårt ska det va? men jag vet att om jag går ut igen och försöker kommer jag bli så arg att jag bryter av hela fästet och alltihop. Det är väl nån liten fjant spärr som man måste trycka in antar jag men jag hittar ingen. så fjantigt.

.. Dagarna går ..

Jag säger som Sanna, dagarna går .. Sov otroligt dåligt inatt, vaknade minst 50 gånger kändes det som och jag vet inte varför. Idag har jag haft besök av kära Ida, Jon och Monica. Ätit bullar och kakor, det är konstigt men vissa dagar funkar det för min mage och andra inte. Peter kommer inte hem förns ikväll så jag tror att jag ska ta och göra Pekingsoppa åt mig själv och smaska i mig. Nu tänkte jag gå ut och se om jag får fast vindrute torkaren som jag köpte idag, kommer förmodligen bli elak för att jag inte kommer fatta hur jag ska få dit den för jag vet ju hur det var förra gången men jag ska i allafall göra ett försök. :0)


..Pust..


Har just varit och hämtat Peter i Älgsjö, jag hatar att köra den där vägen på vintern, det är nog på sommarn. Men men, jag kom fram i allafall och fick en hem bakad kanelbulle på köpet och det var det värt plus att jag fick hem kära Peter igen. Nu är jag trött och tänker slänga mig i sängen och hoppas att det blir super väder imorrn också.


Pant

Vilket väder det har varit idag, fick nästan lite vårkänslor. Klev upp rätt tidigt i morse och började dagen med en härlig promenad. Kom in igen och kände att jag ville ta tag i nånting och började rensa i förrådet där vi hade hur mycket pant som helst, hur kan man samla på sig så mycket? man pantar ju oftast inte för att man tycker att det är så pinsamt när alla som går förbi tittar på en men hur jobbigt är det inte när man har ton vis med pant då? Jag åkte ner och pantade 15 ica påsar i alla fall, samtidigt passade jag på att slänga alla glas/vin flaskor som också stog där. Så sjukt skönt att få bort allting och jag har lovat mig själv att inte vänta lika länge nästa gång. Man borde ha en pantnings dag i månaden, det tror jag att jag ska införa. förutom pantning har det blivit tvätt, disk och plockar dag. Ska åka och hämta Peter i Älgsjö ikväll eftersom att det är något fel på han bil så han ska hålla till där ute och skruva. Nu är det tur att vi har två bilar, jag har hört att vi skulle klara oss med en bil men icke, va va det jag sa? :p



Solen sken, hoppas på lika bra väder i morrn, isf ska jag ha picknick med
mig själv ute i snön.





Lönedag

Idag är det lönedag, fick en otroligt bra lön för att ha varit sjuk så mycket och tur var väl det för jag hade sjukt mycket räkningar, sjukhusräkningar bland annat. Det borde vara gratis att gå till doktorn. Nu är dom i allafall betalda och det känns kanon. Idag tänkte jag ta en promenad i solen, känns lite konstigt när man är sjukskriven, känns som att man inte borde visa sig ute men i mina sjukskrivnings papper står det att jag ska vara ute så säger nån någonting så får jag väl visa dom pappren. Man vet ju hur vissa människor tänker också: men herregud, det går bra att vara ute och gå men inte kan hon jobba inte. Och det är det jag är så rädd för. Borde passa på att vara ute ändå medans jag inte är sängliggandes eftersom att det brukar bli så vissa dagar. Så nu blir det promenad i alla fall.

Bra dag

Den här tisdagen har varit riktigt bra. Började med läkar besök  på morgonen och det blev ett riktigt lyckat besök, hon sjukskrev mig i två veckor tills vidare och skickade en remiss till Ö-vik så att jag ska få komma dit och göra en riktig koll. Första gången en läkare har tagit det på allvar. Jag känner mig så lättad. Efter läkarn åkte jag ut till Ann-Britt och lämnade sjukskrivnings pappren sen ville Martin att vi skulle åka upp till Ö-vik en sväng men jag orkade inte det så jag var på Ica istället och köpte semlor som vi smällde i oss uppe hos han. Efter det åkte jag raka spåret ut till Ulvvik för att hinna träffa Monica, Ida och Jon som var där ute idag. Blev kvar längre än vad jag hade tänkt så Peter kom ut han också efter att han slutat jobba och då blev det middag där ute på köpet. Spagetti och köttfärssås. Mätt och belåten är vi nu hemma igen och ska slå på tv:n och jäsa i soffan. Hoppas ni har haft en lika bra dag som mig!

Inget lösenord

Nu har jag fått lite svar på vilka som läser min blogg så jag skippar nog det där med lösenord ett tag. Känns lite tråkigt också om dom som vill läsa inte kan, läs på ni Vickan och Anna. kändes bara lite kusligt ett tag att inte veta vilka det var.

Har just sett på RAW comedy club, tyckte att första avsnittet var klockrent, skit bra helt enkelt men det beror ju helt på vilka komiker det är. det andra programmet och det som var idag tyckte jag va värdelöst. Petra Mede var ju med idag och hon var mest oförskämd. Nej nu är det sovdags, ska upp imorrn och gå till läkarn så ska krypa under täcket med älskling och gosa till mig.





..Godnatt & Sovgott..

"Test"

Det blev en bra dag idag i allafall men besök hos Monica och barnen och hos Mormor och Morfar. Kikade in på Fridas blogg nu och tog det här "testet" av henne, ganska kul faktiskt. :0)


Regler: Det här är svårare än du tror!

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!

Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!

Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

 

1. Vad heter du? Sofie

2. Ett ord på fyra bokstäver: Stol

3. Flicknamn: Sara

4. Pojknamn: Stig

5. Yrke: Slaktare

6. Färg: Senapsgul

7. Klädesplagg: Socka

8. Mat: Soppa

9. Sak i badrummet: Sophink

10. Plats/stad: Stockholm

11. En orsak att vara sen: Sovit

12. Något man skriker: Saatan

13. Film: Snuten i hollywood

14. Något man dricker: Snaps

15. Band: Sonata arctica

16. Djur: Snigel

17. Gatunamn: Sundbrogatan

18. Bil: Saab

19. Sång: små grodorna

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Samlag


Mamma


Ringde mamma och surrade med henne en stund, efter ett tag föreslog jag att hon skulle ta och åka in hit en sväng så att vi kunde åka ner till Ida och Jon tillsammans och efter många om och men så blev det så. Det ska bli roligt. I lördags åkte jag ut till mor och far vid halv fyra och åkte inte hem föränn vid nio, det är så mycket roligare att åka hem och hälsa på och prata när man inte bor där längre. Det finns så mycket mer att prata om och man uppskattar sina föräldrar mer, eller kan det ha med åldern att göra? att man blir äldre och har mer förstånd? Fick ett meddelande av mamma nu i allafall där det stog: Du är det bästa som Finns.Kram Mamma. Hon tycker nog också att det är skönt att man har en annan relation nu än när man bodde hemma och var trotsig, grinig och riktigt elak ibland. Visst kan jag ha mina stunder nu också när jag blir irriterad och sur på nånting men då får jag alltid dåligt samvete och kan erkänna att jag har gjort fel och säger förlåt. Förut var det alltid så svårt. Det är skönt att man kan förändras.

Jag tycker om min mamma ♥

Weeiii

Har just pratat med vårdcentralen, skulle få komma dit i morgon 10:15 . Bytte läkare också så nu får jag komma till en kvinnlig, det känns bra. Jag har en känsla av att dom är mer förstående och det är nog lättare för mig att förklara för henne också.
klockan är 11 nu så jag känner att jag måste ta och försöka göra nånting vettigt idag. Kanske ringa mamma och se vad hon tänkte göra idag? Har ont i magen men inte super ont så jag skulle vilja göra nånting medans jag kan. eller kanske åka ner till Jon och Ida? Vi får se vad det blir.

Peter och Jon spelar spel



Söta Ida



Ida leker titt ut


Lösenord


Vilka är ni som läser min blogg egentligen? Nej i morgon blir det lösenord som jag lämnar ut till dom jag känner och vill ska läsa.

Reklam


Beck - Advokaten, den sitter vi och tittar på nu. Men hur kan man vara så dum att man lägger in nyheter mitt i en film? hade det inte varit bättre att filmen började kl 20.00 då istället för 21.00? alltid lika irriterande med reklam.
Bjöd Peter på glass med maränger och chokladsås för en stund sedan och det gjorde jag rätt i! =)
 
Kärlek & Lycka!  ♥


Persbrandt är alltid lika bra!



Otroligt bra fotograf månste jag säga. proffsigt gjort.

Söndag


Nu är helgen över, skulle ha jobbat i natt men det går inte. Ska ringa på vårdcentralen imorgon igen och be om en akuttid och får jag inte det ska dom få höra på fan.
Ni anar inte hur sjukt shopping sugen jag är, sitter och kollar runt på nätet och hittar hur mycket kläder som hellst som det bara skriker Sofie om fast jag har bestämt mig för att jag inte ska shoppa mer än nödvändigt.


Hittade sjukt fina kläder på www.gojane.com & www.forever21.com


            



        



 


Hur fin är inte den här klänningen?


Gamla mobilbilder

Hittade lite gamla mobilbilder på mig på mor och fars dator ..

En glad Sofie - 07



Jag - 07



En lite rundare Sofie - 04



..Roligt att ha kvar..

Sommar

Jag önskar att det vore sommar igen ..

Jag i Ulvvik - 06



Jag, Frida, Jesper och Karin på studenten - 07



Jag - 05



Broder Johan - 05



Caroline, Jag och Sanna på stadsfest 04/05




Sjöboden i Ulvvik



Sjöbodarna från vattnet, Våran till vänster




Om det ändå vore sommar nu ..

skit

Vad är det här för liv att leva? det har jag funderat på många gånger. Vissa dagar känns det så bra och då känner jag mig som en helt normal människa och jag blir lika besviken varje gång när det blir ett helvete igen. Om jag hade haft ont i en tå eller en arm då. Då hade jag i allafall kunnat göra massa saker ändå men nu är det den här jävla magen och jag blir nästan sängliggandes när det börjar, ligger på golvet och kvider för att det gör så jäkla ont. Vad är det för sjukvård vi har? ingen verkar kunna hjälpa mig? vad hjälper det att känna lite på magen och säga att det nog snart går över? Just nu måste jag säga att allt känns hopplöst, jag kan ju inte ens jobba och hur ska jag då kunna leva när jag inte har ont? jag ringde på vårdcentralen idag för att jag vill ta prover och kolla om jag är laktos eller gluten intollerant men då har dom utbildning idag och jag får inte tag i dem föränn på måndag. Känns konstigt att man ska behöva fundera ut själv vad det skulle kunna vara och be dom kolla upp det, jag tycker att det borde vara deras jobba att kolla upp vad det är men man ska tydligen vara nära döden för att dom ska förstå att man är sjuk. Jag har inte fått nån hjälp alls, i november va jag till vårdcentralen här nere och då tog dom prover och jag fick ett brev hem där det stog att jag hade magsår och läkarn skickade hem ett recept på en medicin som skulle ta bort det och efter den medicinen har det varit ännu sämre. Vad är det för sätt av en läkare att bara skicka ett brev? Borde man inte hålla mer kontakt med sin patient?. Har varit till två andra läkare också men ingen verkar kunna hjälpa. Är det meningen att man ska leva så här? Ska jag bara gå och vänta på att det ska bli bra av sig själv?
Det kommer det nog aldrig bli känns det som.

Ont


Ont, Ont, Ont, Fan vad ONT det gör. Jag hatar det här.


Proppolurus

Jag har tydligen fått ett nytt namn av Emma, Proppolurus. Är det inte Propp, Proppen eller Pluppen så får det väl vara proppolurus :p . Vart började det här med Propp och Proppen? Jag tror att det var Peter som började faktiskt men nu har han utvecklat det till Pluppen, antar att han tycker att jag är liten som en plupp..

Jag är lite orolig för min pannkaka, ska det verkligen se ut så här?
den är inte färdig än men jag vill inte ha berg på min pannkaka.




Tjockpannkaka

Dagarna går så sjukt fort, hinner inte vakna föränn det är säng dags igen känns det som. Så var det inte när man var mindre, det är nog sant att det går fortare och fortare med åren, men hur blir det då sen när man blir gammal, kan det gå så mycket fortare?
Nu ska jag sluta att filosofera. Ta en snabb dusch och byta om så att jag ser någorlunda normal ut när Peter kommer hem för just nu ser jag inte klok ut. Sen ska jag börja laga tjockpannkaka med bacon! Mmmmm


Kuddarna jag tvättade i morse är fortfarande inte torra.




Puh ..

Nu är det färdig ständat för idag, känns som att luften gick ur mig. Fick tvär ont i magen och vart skit trött .. Hade tänkt att jag endera skulle åka iväg och sola eller gå ut och ta en rask promenad men solen gick i moln och det är för kallt för det känner jag. Mamma och Pappa var förbi en sväng förut, dom hade varit i Övik en sväng och då hade mamma varit snäll att köpa proviva till mig eftersom att det inte finns på skit Ica i Ullånger. Nu klarar jag mig ett tag i allafall. Tack Mamma =0)





...


Idag ska huset bli skinande rent från golv till tak på alla våningar har jag bestämt, när jag vaknade började jag med att dra av säng kläderna och rensade uppe så nu är det färdigt för dammsugning och torkning där men när jag kom ner insåg jag att de va för kallt för att börja städa här så jag va tvungen att göra upp eld, sen hade jag bestämt mig för att inte sätta mig här då jag vet att jag bara fastnar .. men medans jag väntar på att elden tar sig så kan jag inte göra så mycket annat :p .. äh, ut o hänga ut täcken på vädring och slänga kuddarna i tvättmaskin!


Propp mätt

Fiskgratängen blev super god, alldeles perfekt om jag får säga det själv. Nu är Martin här och vi har käkat kladdkaka som efterrätt, den blev super den med så jag tog två bitar, det skulle jag aldrig ha gjort, magen är så proppfull att den står ut :p .

Före



Efter Mmm . Peter gillade den ;D



Martin och jag bakade kaka



Så här såg den ut när den var färdig



Sovmorgon

Idag är det en ledig dag, tog sovmorgon utan dess like. Sov i 10 timmar och klev inte upp föränn 11, det behövdes. Efter att ha klivit upp kl 5 i tre dagar och jobbat till halv 7 .. Idag tänkte jag ju ha lite städ dag men jag vet inte om det blir av, fastnade här framför datorn och tiden rinner iväg, ska ner och handla iallafall. Tänkte göra fiskgratäng till middag, hittade ett recept som såg jäkligt gott ut. Måste testa det och blir det bra kanske jag lägger ut det :) . Har suttit och läst på provivas hemsida en bra stund, jag har druckit proviva i 4 - 5 dagar och det känns riktigt bra. Halleluja! Nu ska jag ner på affärn och handla lite käk och be dom ta hem lite mer proviva produkter så att man har lite mer att välja på.

Äntligen sovmorgon

Har jobbat idag med, så skönt! Inte haft ett endaste dugg ont i magen idag heller, otroligt men sant. Man känner sig så mycket mer som en människa när man får jobba. Eller mer värd.. kanske låter konstigt men jag känner så. I morgon är det sovmorgon som gäller i allafall, ska bli underbart. Synd att Peter måste kliva upp bara. Jag tänkte att jag skulle vara effektiv efter att jag har sovit ut ordentligt. Städa, tvätta, diska, elda, handla, laga mat o.s.v.. blir skönt att få nånting gjort. Jag mår så bra av det. Nu ska jag gå och ta en dusch och få bort allt ingrott mjöl , sirap och margarin som har fastnat på mig idag. Sen blir det mys framför brasan med katta som har varit ensam hela dagen.

..Ha en trevligt kväll..


Hoho

Har jobbat idag, känns kanon. Gått över förväntan och jag har inte haft så ont i magen idag, äter massa proviva och yoghurt med bra bakterier i så jag hoppas verkligen att det håller i sig den här gången, verkligen. Ska jobba imorrn och tisdag med sen är jag ledig i två dagar innan det är dags för att jobba natt.

Har just läst ut boken Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist. Frida tipsade om den och jag hade länge velat läsa den men visste inte vad den hette. Ulla-Carin var programmledare för rapport på svt under 90-talet. 2003 får hon veta att hon fått sjukdommen ALS som är en obotlig sjukdom som gör att musklerna förtvinar. Man får följa henne och hennes familj under resan med sjukdomen ifrån början till slutet. Rekomenderar boken, den får en att tänka efter ordentligt och vara glad åt det man har.


Grattis Min Underbara Älskling!

En dag på akuten ..

Skulle bli jobb idag men vaknade halv 4 i morse av att jag hade så fruktansvärt ont i magen .. ringde och sa att jag inte skulle komma sen åkte jag upp till Övik på akuten. Guuud vilken vänte tid det är där .. Väntade och väntade i väntrummet, efter några timmar tog dom in mig och sa att jag skulle få vänta en liten stund i ett undersökningsrum sen skulle det komma en läkare och titta på mig. Jag väntade och väntade i det lilla rummet med vita väggar, en grön sjukhus säng, en orange dörr och en blå klocka på väggen. Efter 10 minuter tänkte jag nu kommer dom nog snart, lika så efter 20, 30, 40 och 50 minuter .. Det tog 1 och en halv timma innan det kom någon. Hade jag vetat det hade jag hellre väntat i väntrummet där det fanns en tv och massa tidningar iallafall men icke .. Till slut kom ju läkarn iallafall och det visade sig att det var en kirurg som inte kunde så mycket mer än att skära i folk.. Hur skulle han kunna hjälpa mig? nej just det han kunde ju inte det heller. Fick inte ut nånting av att jag var där .. dom tog massa prover och allt såg tydligen perfekt ut men hur kan det vara det när jag inte ens kan jobba eller leva som en vanlig människa?. Han sa iallafall att det skulle gå över så jag får väl vänta och se. Jag är less på allt väntande nu. Orkar inte med att vara sjuk längre, de va ju därför jag åkte dit, på akuten för att dom skulle ta tag i det och hjälpa mig.

Imorrn ska jag iallafall jobba, jag tänker jobba och stå upp tills det gör så ont att jag inte kan stå längre. Ibland önskar jag nästan att jag ska ramla ihop så att någon tar det på allvar och jag får hjälp. Man söker fan inte hjälp om man inte behöver det.

Hoppas ni har haft en underbar alla hjärtans dag. ♥

Uppdatera

Känner att jag borde ta och uppdatera bloggen lite .. Har inte skrivit på nån dag och har inte orkat heller, haft skit ont i magen ..

Idag har vi bjudit Peters Mamma, P-G och Mormor på middag, blev riktigt lyckat. Jag fick en super fin blomma av Peter idag också eftersom att det är alla hjärtansdag i morgon och då är det jobb som gäller .. Peter fick boken en Kärleksförklaring av mig också. En bok som jag har fyllt i där det står när man träffades, första dejten, första kyssen, varför jag tycker om honom så mycket o.s.v .. En kärleksförklaring helt enkelt. Och shit vad rörd han blev. Va riktigt roligt att se faktiskt. Nu är det sova som gäller, Jobb i 4 dagar framöver .. klockan ringen 05.10 i morgon bitti.

Godnatt!

Underbar dag

Har som sagt varit hos läkarn i Kramfors idag, det gick över färväntan. Vi pratade mycket och kom överens om vissa saker som jag tror kommer hjälpa mig.

Efter läkar besöket tog jag en solning sen träffade jag Jekka. Underbara människa, Som jag har saknat dig. Vi hade otroligt mycket att prata om, och gud vad kul det var att träffa henne igen. Har inte träffats på 2 år och förr umgicks vi varenda dag.. Nu är det gjort iaf och jag mår skit bra. Surrade en bra stund i lägenheten, sen blev det några timmar till på china. Chines kärringen är ju knäpp, hon tyckte tydligen att jag beställde för mycket mat .. sopa.

.. Jag i Jekkas fula tofflor :p ..



.. Jekka vill inte va me på bild ..



.. Kanske lite ..



.. Du är guld värd gumman! ..



.. Jekkas nyaste tatuering som betyder :Så länge jag lever hoppas jag ..



.. Pekingsoppa ..




Helt klart en värdefull och underbar dag.

Mmm

Havregrynsgröt är underskattat! helvete vad gott det är och vad bra det känns i magen, jag tror att det får ta och bli min frukost för alltid, bra start på dagen liksom :0) . Och vilket härligt väder det är, soool överallt!, jag ska åka till kramfors idag för att kolla upp min stackars mage .. Måste duscha nu så jag hinner med mig sen är det bara att ta på sig solbrillorna och sätta sig i bilen, härligt.

..Ohoo..

Ny duschad och fräsch, har legat med katta på fällen en stund framför brasan .. skönt värre. sjukt trött efter att ha klivit upp ovanligt tidigt för att vara ledig men jag var tvungen eftersom att jag skulle till tandläkarn. Hoppas bara att jag fortfarande är lika trött när jag lägger mig i sängen, har en förmåga att piggna till då och kroppen vägrar att ge med sig .. lr hjärnan kanske det är. Nu sitter Peter och kastar kuddar på mig och säger att jag är en datanörd så jag ska ta och borsta gaddarna och krypa ner under täcket nu. Får väl kika på tv i sängen om inte annat. Peter ska ju alltid se scrubs innan vi somnar så :p .

..Jag tror att bloggandet är beroende framkallande..



Spel

Haha, jag gick ner och spelade som Peter ville och det visade sig vara ett nytt fighting spel. Spelade 4 matcher och jag vann 3 av 4 ;D Hahaha, han skulle aldrig ha gett sig in i leken .. men snacka om att man får träningsvärk i fingrarna! shit .. man far ju som en tok o trycker miljoner gånger på en minut, jag tror att det ser lite roligt ut när jag spelar för jag kollar ju på skärmen och hänger med om ni förstår hur jag menar, kan liksom inte bara sitta still o trycka på kontrollen .. men det visar sig ju att det verkar fungera bra.

Tisdag

Tisdagen började med ett besök hos tandläkarn, inga hål eller klagomål det var skönt. Sen åkte vi till Monica och barnen och blev kvar där några timmar, hon hade en jobbig dag eftersom att barnen varit sjuka och det är för kallt ute så dom kan inte gå ut. Då blev hon glad när jag och Peter kom och underhöll dom lite. Sen har vi bara lagat mat och käkat .. stuvade makaroner och korv, skit gott. Nu tjatar Peter på att vi ska gå ner och spela så det är bäst att jag gör det :0)


Frida skrev världens gulligaste sms idag också, jag tycker om dig vännen.

Guitar Hero

Peter fick sin present ifrån mig idag, så där några dagar i förväg bara för att han ska ha nånting roligt att göra nu på ledigveckan. Det var Iallafall Guitar Hero World Tour han fick och det uppskattades ;) . Nu sitter han nere och spelar som en tok, har väl suttit där i en timma nu och jag förväntar mig inte att han kommer upp på ett tag till :p . Trevligt att du tyckte om det älskling! ♥




Måndag

Måndag morgonen började med skottning igen och  en skön promenad, sen har vi mest slappat hela dagen .. fixat och donat lite i huset och lagat mat. skulle testa ett nytt recept. kryddig kyckling med kokos och jordnötssmör, lät jätte gott tyckte jag men gud så jag ändrade mig. Jordnötssmör i maten känns verkligen fel, det krockar liksom, alldeles för sött. Men men , provar man inte så får man ju aldrig veta.. Peter åt upp allt iallafall så han verkade inte tycka att det var så farligt men jag där emot klarade inte av at få i mig det, mår illa fortfarande..



Jobbigt för den som ska kasta soporna nästa gång ..



Peter pratar jobb i telefon under halva promenaden :P



Peter tallrik, dagens misslyckade middag. Ser faktiskt ganska god ut.



Fick i mig lite av mitt, resten fick soporna.


Söndag kväll

Söndag kväll, känner mig så skönt harmonisk på nått sätt, vet inte riktigt vad det är. Vi har varit ute i Ulvvik hos mor och far och ätit middag, fikat och haft det allmänt trevligt. Mamma lagar så god mat! Nu är vi hemma igen iallafall, har just kollat på en film och nu ser vi på det sista av Beck filmen som går på 4:an .. Flickan i jordkällaren. Jag gillar verkligen Beck men när man har sett filmen en gång så är den inte lika bra längre eller den är inte lika rolig att titta på igen om jag säger så. På bordet står det en tom stor skål och en dipp skål, i den stoora skålen har det varit chips, vart tror ni de är nu? I min mage så klart och jag mår så illa när jag ser skålen. Fattar inte hur man kan få i sig så mycket och varför man inte känner när man har fått i sig tillräckligt. Huga .. Äh, nu ska jag gå tillbaka till att känna mig så där skönt harmonisk och glad :0)

Traktor lr snöslunga

Jag vill ha en egen traktor lr snöslunga, shit vad mycket snö det är idag! måste ha snöat minst en halv meter! Började skotta ut Peters bil eftersomm att han var tvungen att åka på jobbet en sväng.. när han hade åkt gav jag mig fan på att jag skulle skotta bort all snö tills han kom hem, men guuuuud vad jobbigt det är. När jag hade skottat ca 5 minuter såg jag att Lennart kom med traktorn och jag blev överlycklig. Det enda jag behövde göra va att skotta bort snön från min bil och flytta på den sen va allt bort skottat på ett kick! :D

Titt snön!







Min jäkla spade



Såå va allting borta =)


illa illa, jag mår illa

Shit vad jag inte mår bra idag alltså .. Niklas va hos oss igår och åt middag, sen tog vi några öl och bestämde oss för att gå ut i Övik. Vi hade skit kul, riktigt lyckad kväll!

Jag & Niklas (Jag verkar ha riktigt roligt)



Niklas börjar jäklas med Peter



Vilket slutade med att dom råkade skalla varann.


Heeelg!

Nu är det äntligen ledig vecka, super skönt. Skönt att även Peter får en ledig vecka nu också, han har inte haft en hel ledigvecka på flera månader. Så mycket roligare när man har tid att göra saker tillsammans. Helg är det nu också, ska bli roligt att hitta på nånting tycker jag, hoppas att magen pallar det bara. Idag ska eventuellt Magnus, Monica och barnen komma upp och fika och kika på rummet som är färdig fixat. Sen ska Nickepicke hit och lämna lite öl och vin o.s.v.. Har inte planerat så mycket för helgen än men det visar sig nog inom en snar framtid vad den har att erbjuda. Nu ska jag ta och ringa till Monica och höra om dom kommer uppöver nånting eller inte, sen ska jag ta och pussa lite på min Petrus som just har kommit hem.


EmmaPemma är upp i Jokkasjärvi eller vad det var över helgen. Hoppas Du har det trevligt gumman!




Varför gör man alltid konstiga saker på bild? eller är det så att man alltid gör det men inte ser det då? :0)

Torsdag

Det bev en trevlig Torsdag trots ond mage. Sanna var här på förmiddagen i cirka 2 - 3 timmar, var mycket trevligt att träffa henne och surra en stund. Har även hälsat på Magnus (Broder) , Monica, Jon och Ida. Ida har percis börjat lära sig gå och hon är ju så otroligt söt! :0) . Nu ska jag ta och krypa ner i soffan med Peter en stund innan det är sovdags.






Frukost

Torsdag förmiddag och jag har just ätit frukost, förstår inte varför jag ska ha så svårt för att kliva upp i tid när jag et att det ska komma någon hit? Nu blir det stress istället, slänga i sig frukost, leta åt lite kläder sen hoppa in i duschen, panik torka håret o.s.v .. Nu måste jag rappa på iallafall så jag hinner bli färdig tills SannaPanna kommer!

Te Och Mackor :0)


Besök

Jag ska få besök av Sanna imorgon, ska bli skönt. även fast man är sjuk så är det så tråkigt att sitta hemma själv. Trevligare att sitta och fika och surra lite istället. Jag har märkt att man blir lite folk skygg av att sitta hemma och vara sjuk en längre tid, när jag var nere på Ica nu ville jag bara hem.. Jobbigt att se massa folk. Nu ska jag Iallafall ta och förbereda middan lite, röra ihop en guacamole och hacka lite grönsaker.

...

Sjuk idag också som alla andra dagar känns det som .. Inget att göra åt det, får vänta till nästa vecka när jag ska till läkarn och se om dom kan få slut på eländet.
Lika kallt idag som igår, klev upp och det va 15 grader inne så det va bara att ta på sig täckbyxorna och peters termostövlar och gå ut i kylan och hämta mer ved. Nu är det iallafall 20 grader så jag börjar känna mig lite mindre stel :0) . Ska åka ner på affärn och köpa lite mat, tänkte bjuda Peter på lite tacos idag eftersom att han har tjatat på de i flera dagar :0) . Väntar bara på att bilen ska bli upptinad. Varje gång jag ska åka i min bil startar jag den sisådär 20 - 30 minuter innan jag ska åka så att den ska vara riktigt varm o go, vilket jag hoppas att den är nu för nu måste jag kila innan jag måste lägga in mer ved igen.


Inredning av biorummet

Nu har vi inrett biorummet, bytt golv och tapeter. Känns fantastiskt bra att få bort alla saker från hallen. Riktigt nöjd måste jag säga, nu är det bara ny soffa med fotöjler som ska införskaffas. Så här blev resultatet.

Före





Efter






Kyla

Huga vad kallt det är ute - 9 ute och + 17.5 inne, tok eldar nu så jag får upp lite värme .. måste vara minst 25 innan jag är nöjd! har inte eldat på hela dagen eftersom att man måste gå ut för att hämta ved och det är ju så kaaallt. Men nu så börjar det ta sig så Katta ligger på fällen framför brasan och myser, funderar på att lägga mig där en stund jag med. Tapet gubben har harit här idag också så nu har vi äntligen fått upp nya tapeter nere i biorummet, ska stryka och sy upp gardinerna sen är dom färdig för upphängning. Måste vänta med att flytta in soffan och alla tunga saker tills Peter kommer hem, han ringde just och sa att han skulle bli lite sen men det gör inget för då hinner jag duscha innan också. Känner mig som en lortgris just nu. sen hinner jag hänga tvätt, diska, plocka undan, elda lite till o gud vad jag känner mig effektiv.

Du är allt

Du är allt jag nånsin önskat, Du är allt jag nånsin drömt, Du är den som får mig minnas alla drömmar jag har glömt.
Du är den som får mig hoppas, du är den som får mig le. All min kärlek får du bära, hela livet vill jag ge.
Du är där när ingen ser mig, Du är där när stormen yr, Du är där när natten skrämmer, Du är där när dagen gryr.
Jag vill alltid ha dig nära.

För du är allt jag nånsin önskat  ♥


Trevlig lördag

Peter och jag bjöd Emma, Niklas och Martin på middag i lördags. Det blev en mycket trevlig kväll men mycket prat och skratt. Så här i efterhand när man ser på bilderna så tror jag att både Emma och Jag fick i oss en aning för många glas Vin och Passoa drinkar men fasiken så kul vi hade.





Kraam




















Vad håller vi på med?


Åhåjaja

har åter upplivat min blogg igen, känns super.

Härliga bilder


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0