För jag har fått en symaskin!!

Världens bästa Peter har givit mig en symaskin, kan det bli bättre? Jag fyller ju år idag och det var en super bra present!, tack Älskling! ♥

Klev just upp och ska åka ner och handla, sen åka och jobba igen, sista natten och det ska bli såå skönt!
Imorgon får jag sova med Älskling igen, han jobbar ju dag den här veckan och det är drygt men som tur är det bara tre dagar .. Sen kommer Johan upp i morgon också, det ska bli roligt!

Nu ska jag åka och handla så jag kan laga tacos åt mig själv på min födelsedag ;P
Ha en underbar dag!


Nattvecka

Nattvecka på G. Jobbar måndag 19.30 - 07.30, Tisdag 18.30 - 06.30, Onsdag 18.30 - 06.30 sen har vi ledig vecka, underbart!

Söndag

Det har minst sagt varit en händelserik och härlig Söndag.
Dagen började med uppvaknande av solen vi tio, vi gick ut och satt oss på bron för att äta frukost. Efter det tog jag fram seckatören och började kapa ner och rensa i alla buskarna på gården medans Peter bytte till sommar däck på bilen.
Gick in och duschade för att sedan åka vidare till Dannero där mamma och pappas häst supra skulle starta vid fem tiden. Hon blev 2:a, mycket bra.

På vägen hem bestämde jag mig för att jag också ville byta till sommardäck och Peter skulle åka till Älgsjö och fylla på olja i bilen. Kom hem, bytte om till skit kläder och åkte mot Ulvvik eftersom att däcken var där ute. Mamma och Pappa hade inte kommit hem från travet än så jag fick stöka på själv i garaget, för att flytta på fyrhjulingen fick jag LYFTA bort den. Sedan fick jag LYFTA bort höbalar som låg mitt på golvet. Till slut fick jag plats med bilen och körde in den, efter det gick jag och skulle hämta däcken, gick upp på lon och där var dom inte, gick bort till carporten och där var dom inte, gick in i galaget och kollade igen och där var dom inte. Ringde till Pappa och frågade vart han hade lagt dom och då påminde han mig om att jag tog med mig dom till Ullånger när jag bytte till vinterdäck. Tror ni jag blev less?
Efter cirka 30 - 40 minuters letande så åkte jag hem igen och hittade däcken i förrådet. Började hissa upp bilen och veva bort dom gamla däcken för att veva på dom nya, det tar på krafterna. När jag väl var färdig kände jag att jag borde tvätta den för första gången sen i höstas och det gjorde jag. Nu är jag nöjd för idag!

Buskklippning



Nyponbusken ser naken ut



döda stickiga pinnar som inte var roliga att bära bort



Hängde ut tvätten på tork för första gången i år



Älskling byter däck



Supras lopp, sämsta bilden men det var den enda jag tog



Bilen inträng i onödan i garaget



Ulvvik utan is



Bill står och väntar på att få gå in



Laban går och piper



Mamma och Pappa med häst kommer hem från travet



Så här skitig blev jag, bevis på att jag gjorde allting själv



till och med på utsidan



Men så här ren och fin blev den :0)



Hoppas att ni har varit ute och njutit av solen lika mycket som vi!



Sommar!

Idag har det verkligen varit sommar. Sov till halv elva i morse och när vi klev upp var det 15 grader i skuggan, gud så härligt. Gick ut och åt frukost sen smsade jag Martin och frågade om han skulle hänga på till Kramfors. Peter orkade inte åka till Övik så vi tog Kramfors istället. Vi gick ut och väntade i solen på att Martin skulle komma sen åkte vi, när vi kom fram var det nästan ännu varmare än vad det var i Ullånger. Peter och Martin gick på systemet medans jag gick på stan en sväng, hittade inget speciellt så plånboken fick bli mer eller mindre orörd. Gick till sylos där Martin och Peter satt och åt, jag ville inte ha nånting just då men tog med mig en Kramforsrulle hem som ligger i kylen, sen gick vi in på dollar en sväng och köpte lite drickor. Efter det bar det iväg hemåt, Jag och Peter bestämde oss för att grilla middagen idag så vi åkte in på Ica och handlade. Det blev marinerad fläskfilè, potatispaket och grillade tomater. Gud så gott det blev.
Vi har verkligen njutit av solen idag, hoppas på lika underbart väder i morgon!

Just de, vi har hunnit med att hälsa på Tomas och Anna idag också, händelserik dag!

Sitter och solar medans maten grillas



Älskling!!



Vårat eget påhittade Potatispaket
med soltorkade tomater, färsk basilika,
pressad vitlök, skivad rödlök, körsbärs tomater,
skivad potatis, salt, svartpeppar och grädde. Mmm



Potatispaketet med fläskfilèn och grillade tomater



Helt underbar och perfekt dag!

Yeees!!

Nu är det äntligen helg, förbaskat skönt måste jag säga. Efter 14 timmars sömn och 36 timmars arbete på tre dagar så är det väl behövt med lite ledighet.
Kom hem vid 7 ikväll och då stog Peters Mamma och P-G utan för huset och väntade på att få komma in. Dom skulle hämta en resväska som vi lånat av dom. Kom in och drack en snabb kopp kaffe, sen åkte Jag och Peter ner på Ceasars och tog en pizza, var verkligen inte laddad för att laga någon middag idag så det blev perfekt.
När vi kom hem hade jag fått två linnen från Ginatricot i postlådan, jag tycker om det där med att beställa kläder jag ;0).
Resten av tiden har vi spenderat på att betala räkningar och hyra, tråkigt men lika bra att ha det bort gjort samma dag som man får lön så att man vet vad man har kvar.

I morgon ska jag sova, sova, sova. Jag ska sova tillas Jag vill kliva upp! Sen ska vi åka till Övik en sväng.

Sov så gott!

Trött igen

De där 4 timmarnas sömn första natten sätter sina spår. Godnatt!

Knäckt

Somnade inte föränn klockan 01.00 natt och klockan ringde redan 04.50 i morse. Efter drygt 4 timmars sömn och 12 timmars arbete känner jag min ganska knäckt.
Det har varit en bra dag på jobbet i alla fall, började i packen sen fick jag byta av Peter på trågen. Skönt med variationer. I morgon och på fredag blir det trågning hela dagarna långa, där trivs jag.
Kom hem 19.00, Peter åkte iväg en sväng direkt när vi kom hem så jag lagade middag. Tok hungrig och trött som jag var tog jag fram en färdig potatisgratäng, tillsatte vitlök och lite kryddor. Stekte fläskytterfilè och gjorde gräddsås med sallad. Fasen vad gott det blev. Mätt och belåten är vi och ska gå och sova, jag orkar inte hålla ögonen öppna länge till ..

Godnatt & Sovgott, det ska jag göra.


Så blev dagen

Efter mycket velande idag så satte vi oss i bilen och körde mot Ulvvik. Jag fick utväxten färgad av mor sedan blev vi bjudna på middag, spagetti & köttfärsås. Tomas och Isak kom och hälsade på under tiden, då blev det fika på köpet.
Efter några timmar där kom vi på att vi måste handla idag eftersom att vi jobbar Onsdag, Torsdag & Fredag till halv sju på kvällen så det blir tight att hinna in på affären efter det. Åkte mot Ullånger och handlade sen åkte vi bort till mormor och umgicks med henne en stund och blev bjudna på ännu mer fika. Hon hade bakat bullar, super stora goda bullar.
När vi väl kom hem tog vi oss en promenix. Hur härligt som helst, varma vindar och frisk luft. Förhoppningsvis hjälper det för att komma i säng i tid ikväll.

Jag är glad att jag har dig min Älskade!

Ledig dag

Vad ska vi hitta på idag tro? Det är Min och Peters största fråga när vi är lediga och veliga är vi så oftast blir det ingenting bara för att vi är så veliga. Jag ska hälsa på mormor i alla fall så att hon slipper vara ensam. När jag hämtade posten idag hade jag fått två sjalar från h&m. Vad glad jag blev, den vita har jag haft förut men tappade bort den så nu vart det en ny och jag har verkligen saknat den, den passar till allt. Den cerise rosa påminner lite om ryska kärringar men till ett vitt linne blir den nog fin ;0)


  

Egen tid

Peter åkte till sin syster för klippning vid sju. Även fast man inte tänker på det så ofta så är det rätt skönt med lite "egen tid" ibland. Jag åkte ner till gymmet för att prova det nya solariet (Ultra tan M45) som dom har fått in där och gud så bra det var, jag känner mig riktigt brun och fräsch nu. När jag kom hem hade jag planerat att jag skulle färga utväxten på mitt hår, eller utväxt och utväxt. När jag gjorde det mörkt igen hos frissan så lade hon i färg i botten och toning på längderna och sa att det skulle bli exakt samma färg men pyttsan, det är rött i botten och mörkbrunt på längderna. Jag köpte med mig en brun färg hem i alla fall och tänkte lägga i den men det har inte blivit eftersom att jag vill ha ljust igen så känns det som att det är dumt att slänga i ännu mer mörk färg men nu står jag inte ut längre. Måste få i den där färgen men jag slutade ut att göra det själv, jag kanske kan åka ut till mamma i morgon och se om hon kan förbarma sig över mitt hår istället. Det blir nog bättre resultat på så vis.


 

Kommentar

Fick just en kommentar på förra inlägget: Hoppas han mår bra, din morfar.
Jag kanske ska säga det också, han mår bra. Men är fortfarande på sjukhuset under uppsikt.

Sommar känslor!

Jisses vad fint väder det är idag!, redan i morse när vi kom hem ifrån jobbet var det strålande sol så vi bestämde oss för att kliva upp tidigt, gick och la oss vid halv nio och klev upp halv ett. När jag vaknade hade jag fått ett meddelande av mamma om att morfar har åkt in på sjukhuset så jag klädde på mig och åkte ner till mormor där även mamma var. på vägen dit var jag in på blomsteraffären och köpte ett arrangemang av pensèer med stenar och myror till mormor och sen hittade jag en passande sten som jag ville ge till morfar som jag tänkte att han skulle få när han kommer hem igen.

Så här såg stenen ut, jag köpte den med Älskade morfar ♥



I övrigt har jag inte hunnit göra så mycket mer idag, satt ute i solen en stund hos mormor men vill njuta av den mer tills den går ner och är det inte underbart med bärbar dator? Nu kan jag både njuta av solen och hålla mig sysselsatt.


Wrooom

Nu är det jobb som gäller snart. Sen är vi lediga måndag och tisdag igen, skönt!
Inte blev det nåt städande igår som jag trodde men vi lyckades ändå hålla oss vaken till två tiden och sov till ett idag. Städningen tog jag idag istället, röjde igenom hela huset så nu är det som jag vill ha det igen!
Sov gott i natt alla slö skitar medans vi ska jobba häcken av oss :p

Underbar dag!

Vi bestämde oss för att åka till Björnstugan även fast vi var så trötta och succè blev det. Jag beställde Plankstek och Peter Pepparstek, Det var Oootroligt gott. Peter sa att jag måste ha minne som en guldfisk eftersom att jag kommenterade att det var så förbaskat gott efter varje tugga men jag kunde bara inte låta bli. Oxfilèn var perfekt och moset smälte i munnen, det med grillad tomat till och bearnaisesås var gudomligt gott. Vi rullade ut därifrån.
Sedan hade vi planerat att åka på bio men både jag och Peter kände inte för det just då så vi åkte ut till mor och far istället och njöt av solen tills den gick ner. Sedan blev vi bjudna på vaniljglass med varma hallon, den efterrätten satt inte helt fel.
Kollade på robinson och åkte sedan vidare hemöver.
Nu sitter vi bänkade framför tv:n. Inatt måste vi vara vaken så att vi kan sova under dagen imorgon inför morgondagens nattarbete. Efter fyra och en halv timmes sömn känns det inte som att det kommer bli det lättaste men jag funderar på om jag ska dra igång Peter på en städrunda, då är det nog lättare att hålla sig vaken än att ligga på soffan framför tv:n, det känns som rena sömnpillret.

Hoppas ni har haft en lika underbarg lördag som vi!


Kärlek!

Trött

Oj oj, vad trött jag är. Somnade vid åtta i morse och klev upp halv ett. fyra och en halv timma är lite för mig, men är det bara någon gång så funkar det. Idag har vi planerat att vi ska ut och äta, tror det blir björnstugan. Har inte varit där på jätte länge och dom har så god mat. Efter det tänkte vi dra upp till övik och gå på bio, Fast and Furious ville Peter se så vi får se om han får sin vilja igenom ;0)

Fredag

Fredagen är här igen och den här veckan innebär det inte ledighet utan natt jobb. Börjar jobba halv sju ikväll och slutar halv sju i morgon bitte. Meningen var att vi skulle sova länge idag men även fast vi var vaken till klockan två inatt så vaknade jag 08.35 i morse, solen sken och jag var tvungen att kliva upp. Satt vid datorn en stund sen gick jag och la mig igen och som tur var så somnade jag och vaknade halv ett igen..
Nu har vi just varit på ica och handlat och ska börja göra fläskfile gryta med creme fraiche av tomat, basilika smak och franskaörter och lite annat gott. Hoppas att det blir lika gott som jag tror.

Svalgontet börjar har börjat gå över lite lätt.

Ha en underbar start på helgen allihopa!

Trött kisse

Jag har fortfarande ont i svalget, det känns som att dom har kört på nånting. Som när man är riktigt förkyld och har en klump i halsen så det är svårt att svälja. Men förhoppningsvis är det över i morgon.
I kväll måste vi vara vaken länge eftersom att vi ska jobba natt i morgon. Det känns inte som att det kommer bli några problem för jag är inte det minsta trött men det är kissen, han sover säkert 20 timmar på ett dygn och kan nog sova hur som helst, vart som helst.










Usch vad jag har grinat idag

Nu är jag hemma igen efter en helvetes undersökning. För er som vill veta så kan jag säga att det inte gick bra. När jag kom in träffade jag två sköterskor som tog hand om mig och förklarade hur allting skulle gå till. Efter en stund kom läkaren in och hälsade, sprutade bedövning i svalget som smakade banan sprit. Tungan kändes som en fotboll i munnen och svalget var så bedövat så att jag nästan inte kunde svälja. Efter det fick jag lugnande sen körde dom igång på engång. Jag fick bita på en sak så att jag inte skulle bita på slangen för den var dom tydligen väldigt rädd om, det värsta kom när dom skulle förbi svalget med slangen, jag kved och började grina, trodde att det skulle gå över efter den biten men det blev bara värre och värre, så fort dom rörde slangen fick jag kväljningar. Tårarna sprutade, jag hyperventilerade och skakade. Det var nästan omöjligt att andas och svälja. Sköterskorna fick hålla i mig men efter halva undersökningen kom dom till insikt med att det inte gick. Dom drog ut slangen igen och förklarade för mig att jag måste vara sövd för att dom ska kunna genomföra hela undersökningen. Det är det värsta jag har gjort.
Nu är det bara att vänta på nästa kallelse till gastroskopi med sömn.
Vi kom hem för en timma sedan ungefär, jag drog på mig morgonrocken direkt när vi kom in, fryser som sjutton. Mitt lugnande gör mig väldigt trött också så jag har lagt mig i sängen.
Tack Peter och Mamma som följde med mig.

Gastroskopi

I morgon är dagen som jag ska göra min gastroskopi som jag har väntat på i månader. Gastroskopi heter det när man gör en undersökning av magsäcken, jag ska svälja en slang med en kamera i. Hur ska det gå? kommer det göra ont, kommer jag kräkas? oron är enorm just nu måste jag säga. Jag har läst om det och dom flesta säger att det inte gör ont men att det är fruktansvärt obehagligt.
Jag får inte äta eller dricka efter 24.00 ikväll och jag har fått tid 12.45 i morgon, det är 12 timmar och 45 minuter det. Att inte få äta är en sak men dricka, det kommer bli svårare och inte nog med det får jag inte äta eller dricka på 2 timmar efter heller eftersom att jag kommer få bedövning i svalget. Så 15 timmar utan mat och vätska kommer förmodligen bli tufft men det kommer med all säkerhet vara tuffare med själva undersökningen. Det lär inte bli många timmars sömn inatt.

Hahaha

Peter fick nån Sofie sjuka idag och var tvungen att lyfta upp mig i stolen, han tappade balansen och med ett brak flög vi båda bakåt ner på golvet. Stolen bröts bakvägen och pajjade, jag skrattade så att jag trodde att jag skulle gå av jag med. Peter tyckte inte att det vara lika roligt men det gjorde jag för nu måste vi äntligen köpa en ny, det har jag velat göra i ett år. På bilden är den framåt bruten så gått det går men när man sätter sig på den brakar den ner i golvet igen.

hahaha, vad lite kan roa.



Nu sitter vi och väntar på att lasagnen ska bli färdig i ugnen, jag är så hungrig att det bränns i magen.

Vår fix!

Idag har jag varit och handlat Pensèer och satt dom i lådor, visst blev det fint!

Dom här ställde jag på bordet på altanen



Dom här hamnade i krukan nere vid dörren



Och dom här hamnade i lådorna på räcket =)



Så fint med färg!

Jobbelijobb

Jobb var det idag ja, väckarn ringde 04.50 i morse och vi kom hem igen kl 19.00. Det är skönt att vi jobbar skift så att vi får vara ledig ibland mellan passen. Nu är vi ledig tills på Fredag kväll när vi börjar 18.30 och slutar 06.30. Sen är det söndag natt 19.30 till 07.30.. Imorgon är vi i allafall lediga, då hade jag tänkt att jag ska åka och köpa lite penséer och sätta i lådorna på altanen, så mycket roligare med lite liv!

Hoppas ni har haft en underbar dag ute i solen!

Propp mätt!

Puh, jag är propp mätt. Kom hem från Tomas och Anna vid halv sju, vi blev bjudna på ugnsbakad lax och potatis med sås av creme fraiche, rödlök och rom. Hur gott som helst och mätt blev vi. Men när vi kom hem några timmar efter vi hade ätit kom suget efter att tugga på nånting igen, öppnade skafferiet och fick syn på popcornen och så klart så blev dom ätna. Jag känner mig som en strandad val just nu! Anna och Tomas lille son Isak har förgyllt våran dag.

Söt unge!


Underbart

Underbart väder ute idag också, hela förmiddagen har spenderats ute med att sola, städat och tvättat båda bilarna invändigt. Vi tog fram min moped som har stått inne på lon i ett antal år också för att tvätta den och ta kort för att sälja, skulle ha gjort det för flera år sedan men det har inte blivit av. Efter det har vi fikat bullar och kakor med påskmust ;0) . Nu ska vi ta och duscha för att sedan åka vidare till Tomas och Anna på middag.

Min gamla moped, nån som vill ha?



Katta försökte gömma sig i buskarna



Efter ett några timmar ute blev Peter less och protesterade genom att
lägga sig på backen



Då tog jag fram kakor och bullar, så blev alla nöjda



Inte minst katten




Igen lösenord

Jag tar bort lösenordet, att en person är jobbig och inte borde läsa bloggen ska inte behöva störa dom andra. Jag har inget att dölja heller så läs på då. Jag tycker bara inte om folk som snokar.

Sammanfattning

Hallå! I helgen har jag inte orkat sitta vid datorn nånting så det har blivit lite skrivande. Helgen har varit perfekt i alla fall, här kommer en sammanfattning.

Fredag
I Fredags var vi lediga och åkte ut till Niklas och Emma för att ge dom ett Påskägg som tack för det vi fick, det var ju dom som var påsk haren. Vi blev kvar där ett bra tag, Jag och Emma tog en kort promenad sen satt vi på balkongen med näsan mot solen och surrade. Efter det åkte vi hem, lagade god middag och gick och la oss redan vid 9 för att vara pigg fäljande dag.

Lördag
Lördagen klev jag upp 04.50, det var min första jobbdag efter sjukskrivningen som har varit i två och en halv månad. Det gick hur bra som helst, så skönt att komma dit och ta på sig dom vita kläderna, svarta skärpet och mina turkosa crocs. Jag trodde att jag hade glömt hur mycket som helst men inte då, allt kom tillbaka inom någon timma. Känns jätte bra att börja jobba, känns som att jag är en värdig människa igen.
Jag slutade vid halv fem, åkte direkt till Karin och hämtade vinflaskorna hon hade köpt till mig. Åkte hem, lagade mat, tog en dusch. Sen kom Karin, Martin, Erik, Jimmy och Ida. När klockan började närma sig halv tolv blev Jag och Karin plötsligt super sugen på att åka till Kramm, dit man egentligen aldrig vill åka men jo, då ville vi. Fixade Chaufför, Tom och Conny kom och hämtade oss men när vi väl kom fram fick vi inte gå in för det var tydligen fullt, även fast det gick cirka 100 stycken medans vi stog där men gubben måste ha haft en dålig dag eller nånting. Vi roade oss i alla fall bra ändå. Jag och Tom smet in och klarade oss kanon. Men var inte inne speciellt länge. Tack för en trevlig kväll!

Söndag
Söndagen började med en fruktansvärd huvudvärk, kändes som att huvudet skulle gå i tusen bitar men efter en ipren och frisk luft gick det över, Karin kom hit och hämtade bilen stog och surrade om går dagen och efter det ville jag inte gå in, det var så fint väder. Peter började tvätta bilen och jag krattade bort alla löv från gräsmattan, lämnade dom i höstas i hopp om att dom skulle förmultna under snön men oj så fel jag hade. Fick bort alla påssnusar och fimpar som någon har slängt dit också. Sen spolade vi rent uppfarten från all sand och grus. Ville inte gå in så vi bestämde oss för att ta fram grillen och göra middag, åkte ner på ica och köpte chorizo, ostkorv och potatissallad. Marinerade fläskfile som vi hade kvar i kylskåpet. Gud vad gott det var, och för att inte tala om mysigt. Så nu är grillen invigd för i år.


Skottkärran hjälpte mig att få bort alla löv.



Ren blev den!




Vi tog fram det lilla bordet som vi hade på balkongen i nordingrå och
dukade upp på.



Mmm, chorizo, ostkorv och vitlöksmarinerad fläskfilé.



Peters tallrik



Katta tyckte också att det luktade gott, speciellt ostkorven ;0)



Tack för en underbar helg! ♥

Lösenord

Finns en människa som jag absolut inte vill ska läsa min blogg men nu antar jag att hon gör det så nu blir det lösenord.

Godmorgon

Ah, jag klev upp för 40 minuter sedan men Peter ligger fortfarande och sover. Jag ska nog ta min morgon/förmiddags promenad nu som jag pratade om igår innan jag äter frukost. Är inte Peter vaken när jag kommer tillbaka måste jag skaka liv i han så att vi kan dra i väg nånstans och hitta på nånting.

Hoppas ni har sovit gott!

Popcorn

Erik och Jimmy kom aldrig, skönt. Känner att jag vill ta det lugnt i kväll och vara pigg i morgon så att man kan hitta på nånting. Därför har jag suttit och vräkt i mig  smörpopcorn så att jag tror dom poppar ut ur öronen på mig snart, huga vad fett det var men gott som bara den.
Ska få mig en härlig sovmorgon med älskling i morgon, efter det tänkte jag ta mig en uppfriskande morgon/förmiddags promenad, kanske till och med får med mig Peter. Vad vi hittar på sen får vi se, jag skulle inte ha något emot ett mysigt bad på paradisbadet men dom kanske inte har öppet i morgon? Ja som sagt, vi får se.

Hoppas ni ocksåhar haft en bra dag, Godnatt och Sovgott!

Härlig dag

Det har varit en härlig dag idag. Peter kom hem tidigt så vi åkte ner till Magnus och Monica och fikade påskmackor med griljerad skinka och julmust. Sedan efter det så åkte vi till mor och far i Ulvvik och åt middag och fikade ännu en gång. Blev propp mätt så vi blev kvar tills nu, mysigt. Nu tänkte jag ta en sväng ner på macken och köpa popcorn, tänkte jag i alla fall men Erik och Jimmy ringer och säger att dom ska komma hit och dricka öl även fast jag har sagt nej. Vi får väl se om dom lyssnar eller inte :0)

Glad överraskning

Fick mig en glad överraskning när jag hämtade posten idag också. Hade fått mitt diddi armband som jag beställde från nystil, det var precis då fint som jag hade tänkt mig om inte finare!


Glad Påsk!

Nu är det skärtorsdag, dagen då alla häxor beger sig mot blåkulla. Jag tycker synd om häxorna som måste flyga på sin kvast i det här sur vädret, regn och blåst.
Jag sov ut riktigt länge idag, klev inte upp föränn tjugo i tio, skönt. Har hunnit med att äta frukost, så mycket mer har jag faktiskt inte gjort. Tänkte gå och duscha nu och vänta på ett Peter kommer hem, han skulle sluta nån gång efter lunch idag ;0)



Påskharen

När jag var ut och hämtade posten nyss så fick jag mig en glad överraskning. Vi hade fått ett påskägg med godis och en lapp i där det stog Glad påsk önskar Påskharen =) . Vem kan det söta snälla påskharen vara tro? Jag fundera så det knakar. Det ser ut som att det är en tjej som har skrivit, Kan det vara Emma? eller Karin? eller kanske någon helt annan?
Tack så mycket i alla fall, det var snällt! ;0)



Tänk att det aldrig tar slut

Ska det aldrig ta slut på den här snön? Det är åttonde April och det snöar för fullt. För någon vecka sen fick man vår känslor men dom tappade man lika fort. fy farao för vinter och snö.
Jag vaknade för ungefär en halv timma sedan så idag är jag betydligt mer utvilad än igår. Haha, jag vaknade till tidigt i morse och sparkade på Peters ben för att han klöste mig på benet med tårna. Även fast jag sparkade så slutade han inte, då fräste jag åt han och vände mig om samtidigt, då visade det sig att det var katta som låg och klöste mig på benet. Dumma katt ännu en morgon. Förlåt älskling ;0)

Ny energi

Känns så skönt, efter att jag duschade idag och skjutsade Emma så fick jag mycket mer energi. I morse och början av dagen gjorde jag absolut ingenting, Totalt orkeslös. Men sen kom det tillbaka. Jag har lagat mat, bytt sängkläder, dammsugit, plockat bort alla kläder och allt skräp. Känns skönt att få vakna upp i ett rent hem i morgon och slippa känna det där jag borde. Därför är jag glad nu, ska bli skönt att gå och lägga sig i nytvättade säng kläder, det luktar så gott! :0)

Du är den mysigaste som finns!

Pigg igen

Åå vad man känner sig piggare bara av att duscha och ta sig för nånting. Har just varit på affärn och handlat, Emma hängde på eftersom att hon ville ha skjuts hem sen. Hon fick vara bärhjälp, det var skönt. Eftersom att dom har så dåligt utbud på Ica i Ullånger så var det bra att jag skulle skjutsa hem Emma så jag fick gå in på Ica i Nordingrå och köpa basilika och soltorkade tomater. En Påskmust slank det med också ;0)

Nu ska jag börja laga kassler gryta. Hoppas att det blir gott för jag är hungrig!

Ligger kvar

Ligger fortfarande kvar i sängen, vet inte om jag vill kliva upp eller vågar kliva upp kanske är det rätta ordet. Jag vet inte om jag ska äta eller inte äta, tänk om det blir som igår. Jag vet inte ens vad jag gjorde för fel för att det skulle börja. Att ligga kvar i sängen och inte kunna göra något fel för att magen ska protestera kanske är det som är rätt. Jag funderar på om jag kanske ska ringa till min läkare och berätta att det har börjat igen, hon jobbar bara på tisdagar så ska jag prata med henne så måste det göras idag. Men samtidigt så vill jag verkligen inte, i sånna fall så  känns det som att jag ringer och tigger om en till förlängning av sjukskrivningen vilket jag inte gör men jag är rädd för att det kan se ut som så. Jag vill börja jobba, vill att allting ska bli som vanligt igen. Men min kropp verkar inte vilja det eller är det kanske psyket som inte vill. Vad vet jag, det kanske är omedvetet. Jag märker i alla fall att det blir värre varje gång jag måste göra nånting, eller varje gång jag känner mig pressad. Allt det här började egentligen när jag fick min pencillin kur mot magsåret, då krachade min mage totalt och är det kanske så att jag oroar mig för att det ska komma tillbaka, att jag oroar mig så mycket att jag framkallar det själv? Jag tycker inte att jag tänker på det så ofta nu men som sagt, det kanske är omedvetet.

Jag kan förstå om det är jobbigt att läsa om mina problem med magen, att man blir less för det blir jag också. Men det här är mitt sätt, jag måste få ur mina tankar ur huvudet. Under det här året så har det här blivit en stor del av mitt liv. Min sjukdom som jag inte vet vad den heter, vad den är eller vad den beror på. Jag kan inte säga att jag är deprimerad. Hade det inte varit för den här magen så hade jag varit hur lycklig som helst. Men det är just det, hade det inte varit för som stör mig. Jag kan inte leva normalt, inte åka vart som helst när som helst. Inte planera nånting. Inte jobba. Inte göra vad jag vill dom dagar/veckor jag mår bra, på grund av att alla vet att jag är sjukskriven. Jag är så enormt tacksam för alla som står mig nära, som står ut med mig. Jag känner mig som en börda.

Jag känner att alla andra vill så mycket, det vill jag med men jag kan inte. Och det är inte för att jag inte vill, det är bara för att jag inte kan, eller orkar. Det här suger musten ur mig. Folk kanske tycker att allting ska vara på mina villkor och just nu så är det faktiskt så. Eftersom att jag inte kan styra över hur jag mår. Jag flyr i från det som gör att jag känner mig pressad. Jag försöker leva efter min magkänsla och bara lyssna på mig själv för att försöka må så bra som möjligt. Har folk svårt att leva med det så är jag ledsen. Jag känner ibland hur folk suckar eller blir irriterad när jag inte kan vara som förut men jag försöker inte låtsas om det. En dag kommer jag förhoppningsvis bli som förut men jag vet inte när.

Morgon igen

Pust, nu är det tisdag morgon och jag är så otroligt trött. Peter åkte på jobbet vid kvart över sex. Jag vaknade till och pussade hejdå och tittade på klockan, sköönt jag sover till åtta tänkte jag men icke. När klockan var halv sju hade katta suttit och sparkat med fram tassen på en Ikea säck i fem minuter. Jag klev upp lyfte bort han därifrån och la han i sängen istället. Jag hinner inte mer än att lägga huvudet på kudden igen så är han tillbaka till den där förbannade säcken. Jag klev upp och slängde in den där säcken i skrubben vilket jag skulle ha gjort första gången, la mig i sängen igen men gick det att somna?, Icke. Nu ligger jag och tittar på the voice istället. Dumma katt.



Förslag

Har haft så ont idag så jag har mest suttit vid datorn och suktat efter allt jag vill ha men har gått emot mig själv och inte köpt nånting. Eftersom att jag fyller år snart och vissa kanske inte vet vad dom ska köpa i present så tänkte jag lägga ut lite bilder här som förslag ;0)


Halsband Earth av "Pearls for girls" från Nystil.se



Halsband Carpe diem av "Diddi" från Nystil.se



Halsband Evelina av "Diddi" från butik.tidlust.se



Halsband Helsingfors av "Miss Dee" från Blingit.se



Fred Perry skor stl 38 från Zoovillage.se


ingen massage

Just nu skulle jag ha legat på massage bänken men det gör jag inte. Jag har ont i magen, jag mår illa, jag skakar. När det här börjar känner jag bara att jag hatar livet. Jag ska börja jobba på lördag i alla fall. Kul att dom inte har hittat något fel.

Måndag

Nu var det måndag morgon igen, tiden rusar iväg tycker jag. Helgen har varit bra, lördagen bjöd på mycket umgänge och söndagen spenderade vi i sängen hela morgonen,dagen och kvällen. Enda undantaget var att vi gick ner och lagade lövbiff med champinjonsås och åt det sen tog vi med oss glass med hallon och gick upp igen. Såg på Wipeout och sanningens ögonblick, ja vi såg nog allt som gick att se på tv igår. Mysigt värre.

Idag ska jag på massage, längtar!

Småskalighetens hjältar

Jag har just tittat på småskalighetens hjältar. En dokumentär som handlar om människor som lever på gårdar nära naturen och sina djur. Producerar sin egen mat genom att odla grönsaker, ta mjölk från djuren, slakta sina egna boskap och så vidare. Dom lever i lugn och harmoni, kärleken från djuren är enorm. Tänk att få strosa runt i naturen med sina kossor hack i häl, lamm, hästar och grisar. Naturligtvis är det också mycket jobb men dom gör det för att dom älskar det och har valt det själv. Man fick en inblick i hur man levde förr, nästan allt arbete gjordes för hand. Men människor umgicks, man hjälptes åt och hade trevligt medans man jobbade. Nu går det nästan inte att leva så på grund av alla industrier som massproducerar all mat, men dom försöker i alla fall.
Hur vi lever nu är en enorm skillnad frå förr, det tycker jag är synd. Det är stress vart man än vänder sig. Vi tar oss nästan ingenstans utan bil eller buss. Tv:n är på i stort sätt dygnet runt. Mobilen har man i handen så fort man går någonstans. Datorn har blivit enormt betydelsefull. Det finns så mycket som vi använder i dag som vi känner att vi inte skulle klara oss utan som inte ens finns i deras värld. Jag tycker att människor är lata idag, vi gnäller och klagar på minsta lilla sak och jag är en av dom. Jag kanske blev aningen för sentimental av dokumentären men jag tycker att det är sant. Ström avbrott skulle det vara oftare så att vi inte kan göra annat än att prata och umgås med varandra. vi borde ha earth day istället för earth hour..

Helg

Nu är det äntligen helg igen, så härligt. Det bästa med helgen är att Peter är hemma och kan sova ut med mig på morgonen, finns inget bättre.
Idag har jag suttit vid datorn och kollat igenom hur mycket pengar jag lägger ut på alla saker för att få lite mer koll. Jag trodde att vi handlade mat för en stor summa vilket vi också gjorde men inte lika mycket som jag trodde. Vet ni vad det värsta var? All shopping, jag trodde aldrig, aldrig att jag handlade kläder för så mycket. Men om det blir en gång här och en gång där så märker jag kanske inte av det lika mycket som om jag skulle köpa allting på en dag. Huga, de ska det bli ändrig på.
Mitt i allt räknande så hörde jag att det kom en bil och det visade sig vara pappa som tänkte hjälpa till att få fast bron mot väggen igen, det gick hur bra som hellst. Han tog traktorn och tryckte tillbaka den mot väggen sen skruvade vi fast den så nu ska den sitta. Trodde aldrig att det skulle gå så smidigt.
Nu ska jag ta att planera en mysig middag tills min Petrus kommer hem! ♥

Hoppas ni får en fin dag!

Troll

När jag var ut och hämtade posten idag så hade jag fått brev från försäkringskassan, när jag öppnade såg jag att dom hade satt in pengar på mitt konto igår. Glad överraskning som jag inte hade räknat med. Men jag förstår inte riktigt hur det här fungerar med försäkringskassan, Hur ofta man får pengar och så vidare. Så jag ringde till mamma och tänkte att hon kanske kunde förklara för mig. Det kunde hon inte men hon var nere hos mormor och morfar så dom ville att jag skulle komma ner och sa att jag kunde ta med mig pappren dit. Efter många om och men så blev jag ner tvingad. Men som jag såg ut. Jag måste i stort sett duscha varje dag för att håret ska se normalt ut, så fort jag sover står håret åt alla håll och jag ser ut som ett troll. Fräknar som tusan har jag fått också bara för att jag har varit i solen. Mamma säger att hon tycker att det är så charmigt med fräknar men jag tycker mer att det ser ut som flugskit.

Så här såg jag ut idag, osminkad med håret åt alla håll.


lugn och harmoni

Ännu en härlig dag, vaknade hyffsat utvilad vid halv åtta i morse. Pratade med Martin i telefon en stund sen har jag ätit frukost. Te, limp mackor med rostbiff och ost. Vad jag ska göra i dag har jag inte bestämt än och det är så skönt. Nu när jag kan vill jag ta dagarna som dom kommer och som jag vill. När jag börjar jobba igen kommer allt gå på högvarv igen och alla måsten kommer tillbaka. Har jag en dag där jag inte har lust att göra nånting så gör jag ingenting. Har jag en dag då jag vill göra nånting så gör jag det. Igår när jag var ute i Ulvvik satt jag och mamma i solen i flera timmar och bara pratade, det var skönt. Vi pratade om allt och ingenting och en sak som hon sa var att jag måste tänka på mig själv. Jag har aldrig riktigt tänkt på det att jag inte tänker på mig själv så ofta men då när hon sa det så gick det upp för mig. Jag vill alltid räcka till och alltid "vara bra" så jag gör oftast allt för att alla andra ska vara nöjda och glada medans jag inte alls tänker på mig själv. Nu tänker jag passa på att göra det.



Strålande sol

Jag gjorde det och han gick på det, haha. Du är för söt Älskling! Jag åkte ut till Nordingrå på förmiddagen eftersom att jag tänkte sola men jag slutade ut det och åkte ut till Ulvvik istället. Satt mig på en stol där det var lä och riktade näsan mot solen, där blev jag kvar tills nu. Gud så härligt det var, super varmt och skinande sol, det märkts att det är April! Nu blir det mys!

Jag kom på det!

Jag ska skicka ett meddelande till Peter och säga att bron har rasat!


April, april din dumma sill.

Det första April idag vilket betyder att man får luras. I morse när jag vaknade funderade jag på vad jag skulle luras om idag men till slut kom jag fram till att jag inte kommer luras, om jag inte kommer på något riktigt bra. Jag tycker inte om att luras och det är så svårt att komma på vad man ska luras om. Det är så lätt att det blir elakt tycker jag, om någon verkligen tror på det man säger. Jag vill ju inte göra nån stött direkt.. Men det vore ändå kul att hitta på nånting som inte är så allvarligt,vi får se hur det blir med det.



RSS 2.0